ΠΑΣΠ: “Κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι απλήρωτοι από τον Ιανουάριο”

315

Ο νομικός σύμβουλος του ΠΑΣΠ, Λοΐζος Χατζηδημητρίου, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την κατάσταση που υπάρχει με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Η αρχική του τοποθέτηση:

«Ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή. Έγινε μία τηλεφωνική διάσκεψη μεταξύ του ΠΑΣΠ, του Συνδέσμου Προπονητών, της ΚΟΠ και κάποιων αντιπροσώπων των σωματείων, πριν δύο εβδομάδες. Αναμένουμε κάποια πρόταση από τα σωματεία, πως θα προχωρήσουμε», το αρχικό του σχόλιο.

Για το αν έχει λάβει ο ΠΑΣΠ την τελική πρόταση από την FIFPro για τα συμβόλαια: «Υπάρχει η τελική μορφή και περιμένουμε να μας αποσταλεί από τη FIFPro. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι αναφέρει αυτή. Αναμένουμε πως θα εισηγείται η FIFA να πρέπει να βρεθεί η λύση, κάποια συμφωνία μεταξύ παικτών και σωματείων, ούτως ώστε να συνεχίσει η συνεργασία μέχρι τη λήξη της χρονιάς. Η FIFA αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του θέματος. Να αναφέρουμε όμως ότι δεν είναι της FIFA οι προτάσεις αλλά της ECA των European Leagues και των ομάδων εργασίας. Είναι μία ισχυρή πρόταση που γίνεται, πως πρέπει να βρεθούν τρόποι για να επεκταθούν τα συμβόλαια μεταξύ των σωματείων».

Για το ότι με αυτό τον τρόπο «εξαναγκάζονται» οι ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν περισσότερο απ’ όσο αναγράφεται στο συμβόλαιό τους: «Εδώ είναι που δημιουργούνται προβλήματα. Για μένα, δεν μπορεί κανένας να εξαναγκαστεί να εργοδοτηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, αυτής της ημερομηνίας. Το τι εισηγείται η FIFA και η ομάδα εργασίας, είναι να βρεθούν οι λύσεις σε συλλογικό επίπεδο. Ο ΠΑΣΠ σε αυτή την περίπτωση, δεν θα είναι αρνητικός να διεξαχθεί συζήτηση για αυτό, όπως και ούτε οι ποδοσφαιριστές είναι παράλογοι».

Αν ο ΠΑΣΠ απαιτεί να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές και τους υπόλοιπους μήνες κανονικά: «Ήταν η αρχική μας απαίτηση αυτή όμως, ίσως να πρέπει να γίνουν επαναξιολογήσεις. Είναι υποχρέωσή του και σκοπός του να προστατεύσει τα συμφέροντα των ποδοσφαιριστών. Πρέπει να δικαιολογηθούν κάποιες επιπτώσεις στα συμβόλαια για να γίνουν. Αυτά είναι που συζητούνται και στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν είναι αυτοσκοπός του ΠΑΣΠ, να βρει την λύση. Αν νομίζει ότι μπορεί να τα βρει με τους ποδοσφαιριστές το κάθε σωματείο, δεν μπορεί να μπει εμπόδιο σε αυτό ο ΠΑΣΠ».

Για τα συμβόλαια Μαρτίου και αν έχουν καταβληθεί μισθοί, μέχρι τα μέσα Μαρτίου: «Είναι ένα λεπτό θέμα αυτό. Απ’ ότι γνωρίζουμε, ναι, έχουν τακτοποιηθεί κάποιες πληρωμές μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως οι ομάδες έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες τους. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μία αναστολή στο πρωτάθλημα. Αν και εφόσον μπορούν να ενταχθούν στα σχέδια κάποια σωματεία και να μην πληρώνουν, είναι άλλων. Προς το παρών αυτή είναι η κατάσταση. Από τη στιγμή, που προπονούνται στο σπίτι ατομικά οι ποδοσφαιριστές, είναι λίγο άδικο να λέμε ότι δεν θα πληρωθούν τον Μάρτιο. Και τονίζω ξανά πως δεν είναι παράλογοι οι ποδοσφαιριστές. Δεν θέλουν να… στραγγίσουν τα σωματεία, οικονομικά. Δεν έχουμε μπει ακόμη σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τα σωματεία».

Για το αν θα έχουμε επανέναρξη: «Ευελπιστούμε να παίξουμε. Έχουμε ένα πλεονέκτημα εμείς, αφού η σεζόν θα ολοκληρωνόταν 31 Μαΐου. Τώρα, παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουνίου. Υπάρχει ένα παράθυρο που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε».

Για το αν υπάρχει φόβος μεταξύ των ποδοσφαιριστών: «Και εμείς οι ίδιοι δεν θα σκεφτόμαστε το ίδιο μετά αυτό που βιώνουμε. Δεν θα πηγαίνουμε παντού, χωρίς να σκεφτόμαστε την ασφάλειά μας. Ο φόβος θα υπάρχει πολύ καιρό ακόμη».

Για τα συμβόλαια στην Β’ κατηγορία: «Έχουμε πληροφορηθεί πως κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι απλήρωτοι από τον Ιανουάριο, δυστυχώς. Θα δούμε τι θα γίνει και εκεί. Ακούσαμε, για κάποιες σκέψεις της ΚΟΠ αναφορικά με την εισήγηση, για συμβόλαια κάτω των 2.000, να μην υπάρχει αποκοπή. Αν αυτό αληθεύει, σημαίνει ότι συμμερίζεται την κατάσταση και θέλει να βοηθήσει».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy