Έλεγχος της Αστυνομίας σε σπίτι με πάρτι γενεθλίων – Ποινική καταδίκη έξι προσώπων για παραβίαση του διατάγματος

208

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου παρουσιάστηκαν σήμερα έξι πρόσωπα, για εκδίκαση υποθέσεων παραβίασης των Υπουργικών διαταγμάτων που εκδόθηκαν βάσει του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

Τα έξι πρόσωπα, ένας 51χρονος, ένας 44χρονος, ένας 36χρονος, ένας 35χρονος, ένας 28χρονος και μία 28χρονη, λίγο πριν τις 1.00 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, 4 Απριλίου, εντοπίστηκαν από μέλη του ΟΠΕ Πάφου, στην οικία του 35χρονου, στην Πάφο, όπου είχαν συγκεντρωθεί για τη γιορτή γενεθλίων ενός από αυτούς.

Τα μέλη του ΟΠΕ μετέβησαν στην οικία για έλεγχο, μετά από πληροφορία για συνάθροιση ατόμων, κατά παράβαση των μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Αφού διαπιστώθηκε η παράβαση των διαταγμάτων και της σχετικής Νομοθεσίας, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε καταγγελία των έξι προσώπων, εναντίον των οποίων καταχωρήθηκε αντίστοιχος αριθμός υποθέσεων για εκδίκαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Το Δικαστήριο έκρινε και τους έξι ως ένοχους για παράβαση των διαταγμάτων και της Νομοθεσίας και επέβαλε ποινές χρηματικού προστίμου 500 ευρώ στον κάθε ένα από τους 35χρονο, 44χρονο, 36χρονο, 28χρονη και 28χρονο, ενώ όρισε τη δικαστική διαδικασία για επιβολή ποινής στον 51χρονο, στις 5 του ερχόμενου Μαΐου.

Ποινές και στην επαρχία Αμμοχώστου

Ποινές χρηματικών προστίμων επιβλήθηκαν την Τρίτη και σε άλλα οκτώ πρόσωπα στην επαρχία Αμμοχώστου, κατά την εκδίκαση οκτώ υποθέσεων παράβασης της Νομοθεσίας και των Υπουργικών διαταγμάτων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου έκρινε ένοχους τα οκτώ πρόσωπα και επέβαλε σε αυτούς χρηματικά πρόστιμα που ανέρχονται συνολικά στα 930 ευρώ. Χαμηλότερη ποινή ήταν χρηματικό πρόστιμο ύψους 80 ευρώ σε ένα από τα οκτώ πρόσωπα, ενώ ψηλότερη ποινή ήταν χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ σε ένα από τα οκτώ πρόσωπα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy