“Ο τραυματισμός είναι δύσκολος και η αποθεραπεία διαρκεί έως και εννιά μήνες”

Η πλέον άτυχη πετοσφαιρίστρια θεωρείται η διεθνής πασαδόρος Ιωάννα Λεωνίδου. Η προικισμένη αθλήτρια λίγο προτού διακοπεί το πρωτάθλημα λόγω του κορωνοϊού τραυματίστηκε σε αγώνα της Ολυμπιάδας Νεαπόλεως  για δεύτερη φορά στο αριστερό γόνατο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση χιαστών συνδέσμων. Κορωνοϊού… επιτρέποντος η επιστροφή της αναμένεται με την έναρξη της νέας σεζόν. Η Ιωάννα Λεωνίδου μίλησε στην ιστοσελίδα της KΟΠΕ www.volleyball.org.cy.

Αρχικά, η Ιωάννα σχολιάζει τη διακοπή του πρωταθλήματος έστω δυο αγωνιστικές πριν από τη λήξη της σεζόν και πριν την έναρξη του Κυπέλλου Γυναικών. Όπως αναφέρει: «Νομίζω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή λόγω του Covid 19. Η λύση είναι να ακούμε τους ειδικούς και να μένουμε σπίτι, ενώ η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών δεν βοηθά το άθλημα. Χαρακτηριστικά, στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στις 10 Μαρτίου, εγώ δεν έπαιζα, ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών και τα κορίτσια μού έλεγαν πόσο άσχημα ένιωσαν».

Με ποιον τρόπο περνά τις ώρες της και διατηρείται σε καλή κατάσταση, η Ιωάνννα λέει: «Δυστυχώς, αναρρώνω ακόμα από τον τραυματισμό μου και δεν μπορώ να κάνω πολλά πέραν από φυσιοθεραπείες. Μένω στη Λεμεσό και πηγαίνω στη Λευκωσία για θεραπείες. Φάνηκα άτυχη και τραυματίστηκα για δεύτερη φορά στο αριστερό γόνατο στους χιαστί».

Η επόμενη ερώτηση ασφαλώς ήταν πότε θα επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους με την Ιωάννα να αναφέρει: «Ο εν λόγω τραυματισμός είναι δύσκολος και η αποθεραπεία διαρκεί έως και εννιά μήνες.  Πιστεύω όμως ότι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά με την έναρξη της νέας σεζόν θα επανέλθω».

«Θέλω να συνεχίσω»

Ερωτηθείσα σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα της, η Ιωάννα ανέφερε: «Δεν έχω μιλήσει ακόμα με καμιά ομάδα. Πιστεύω όμως ότι θα συνεχίσω στην Ολυμπιάδα Νεαπόλεως. Άλλωστε έμεινα πολύ ευχαριστημένη από τη φετινή χρονιά».

Το κεφάλαιο Εθνική σαφώς και ενδιαφέρει την Ιωάννα, όντας βασικό στέλεχος της. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εάν δεν αλλάξουν τα δεδομένα θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών τον Αύγουστο. Η Ιωάννα Λεωνίδου αναφέρει: «Με δεδομένη την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων μού φαίνεται δύσκολο να γίνουν οι αγώνες. Έστω και εάν γίνουν όμως, εγώ δεν θα μπορέσω να ενισχύσω την Εθνική, αλλά πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Εθνική. Η Λεωνίδου έχει και μια εισήγηση λέγοντας ότι «το καλύτερο είναι οι αγώνες να γίνουν τον Ιανουάριο, αφού έτσι και αλλιώς έχουμε μεγάλη διακοπή στο πρωτάθλημα. Εγώ τότε θα δηλώσω παρούσα και θα ενισχύσω την Εθνική μας».

Τι λέει για την Εβίτα

Στην κουβέντα μας δεν μπορεί να λείψει η μικρή αδελφή της Εβίτα που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό. Η Ιωάννα εκτιμά ότι η Εβίτα μάλλον θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στις «πράσινες» της Αθήνας. «Ωστόσο, αυτό θα φανεί και μέσα από το μπάτζετ της νέας σεζόν. Δεν γνωρίζουμε πλέον με τον κορωνοϊό τι θα γίνει».

Τελειώνοντας η Ιωάννα έστειλε το δικό της μήνυμα για τις δύσκολες ημέρες που περνάμε με τον Covid 19. «Η επιλογή είναι μια να μείνουμε σπίτι και να ακούμε τους ειδικούς. Άλλωστε δεν είναι καθόλου μα καθόλου δύσκολο να μείνουμε σπίτι, μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε σε πολλούς τομείς. Ελπίζω καθημερινά τα κρούσματα να είναι λιγότερα, κάτι που παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες και αυτό είναι ευχάριστο. Πρέπει να προσέχουμε τους δικούς μας ανθρώπους και τους ηλικιωμένους».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy