Μπιλ Γκέιτς: Ο απολογισμός των θυμάτων ίσως να μην επιβεβαιώσει τα χειρότερα σενάρια των ειδικών

Ο απολογισμός των θυμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ ίσως να είναι πολύ μικρότερος από τις πρόσφατες εκτιμήσεις κορυφαίων αξιωματούχων Υγείας, εφόσον εφαρμοστούν πιστά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, επεσήμανε ο Μπιλ Γκέιτς.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsfot απηύθυνε προ ημερών έκκληση για πανεθνική καραντίνα στις ΗΠΑ, όπου καλπάζει η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά η κυβέρνηση Τραμπ μέχρι τώρα κωφεύει. Ο Μπιλ Γκέιτς μίλησε μετά τις προβλέψεις ειδικών για μια «φονική εβδομάδα» στις ΗΠΑ και την προειδοποίηση του δρος Άντονι Φάουτσι, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Νοσημάτων και συμβούλου της κυβέρνησης ότι η πανδημία δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο. Μέλη της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης του Τραμπ είπαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ μπορεί να κυμανθούν μεταξύ 100.000 και 240.000.

Αυτό, όμως, δεν είναι αναπόφευκτο, υπογράμμισε ο Μπιλ Γκέιτς. «Αν λυθεί το πρόβλημα με τη διενέργεια εξετάσεων και μετάσχουν και οι 50 Πολιτείες, ο απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ χαμηλότερος. Φυσικά, θα πληρώσουμε ένα τεράστιο τίμημα στην οικονομία», είπε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, σύμφωνα με τον κατάλογο δισεκατομμυριούχων του πρακτορείου Bloomberg.

Ειδικοί προβλέπουν εφιαλτική εβδομάδα για τις ΗΠΑ
Μιλώντας στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS, ο δρ Φάουτσι συμμερίστηκε την άποψη του επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας, Τζερόμ Άνταμς, προβλέποντας από μία έως δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες για τις ΗΠΑ καθώς ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων γονατίζει τα νοσοκομεία κι εξαντλεί τους διαθέσιμους πόρους στην Υγεία σε κάποιες περιοχές και οι θάνατοι πολλαπλασιάζονται.

«Θα είναι μια πολύ κακή εβδομάδα», είπε ο Φάουτσι. «Τα πράγματα θα πάνε άσχημα και πρέπει να είναι προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Για κάποιους θα είναι σοκαριστικές οι εξελίξεις», είπε, προβλέποντας ότι σύντομα η καμπύλη εκθετικής αύξησης κρουσμάτων του κορωνοϊού θα αρχίσει να μειώνεται στις ΗΠΑ. Ο Σκοτ Γκότλιμπ, πρώην επίτροπος στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, είπε ότι οι ΗΠΑ ακόμη υπολείπονται αφού δεν υπάρχει γενική συστράτευση για την ανάπτυξη εμβολίου και θεραπείας για την Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Ως εκ τούτου είναι αμυδρές οι ελπίδες για μια «ανάκαμψη σχήματος V» ή μια επιστροφή της οικονομίας σε ποσοστό άνω του 80% του δυναμικού της, δήλωσε. «Πρέπει να προετοιμαστούμε για μια επιβραδυμένη οικονομία και περισσότερους ανέργους το φθινόπωρο», είπε ο Γκότλιμπ. Ενώ από την πλευρά του ο Μπιλ Γκέιτς, σε δηλώσεις του στο Fox, υπογράμμισε: «Είναι λογικό η κατάσταση να μην επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδο παρά μόνον όταν θα έχουμε ένα εμβόλιο».

iefimerida.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy