«Έρχεται κατακόρυφη πτώση των κρουσμάτων, τον Μάιο η ύφεση»

O καθηγητής επιδημιολογίας & Υγιεινής της ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για το χαρακτηριστικό του Covid-19 που εξαπλώνεται γρήγορα και καταρρέει το ίδιο.

«Ακριβής εκτίμηση είναι δύσκολη. Η δική μου άποψη, εγώ θεωρώ οτι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε χαλαρώσει πολύ, εκτός και αν πάει κάτι πολύ στραβά. Κάτι που δεν μπορώ να βλέπω πως μπορεί να συμβεί», είπε αρχικά.

Ανέφερε δε πως -σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις- αναμένεται μέσα στον Απρίλιο να υπάρξει κατακόρυφη πτώση των κρουσμάτων εφόσον διατηρήσουμε τα μέτρα προστασίας.

Ύφεση της πανδημίας στη χώρα μας αναμένει μέχρι τα τέλη Μαΐου όπου θα έχουμε περάσει στην επόμενη μέρα και θα υπάρχουν τα τεχνολογικά εφόδια να αντιμετωπίσουμε τον ιό.

«Εκτός απροόπτου θεωρώ οτι μέχρι το τέλος Μαΐου θα δούμε ύφεση. Αυτός ο ιός έχει το εξής χαρακτηριστικό. Κάνει εκρηκτικές επιδημίες που καταρρέουν γρήγορα. Θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα με ευλάβεια. Λιγάκι στην επαρχία έχει χαλαρώσει η κατάσταση, αλλά η επαρχία είναι δύο εβδομάδες πίσω από τα αστικά κέντρα. Δεν πρέπει να δούμε καταστάσεις εκρηκτικές επειδή ο κόσμος θεωρεί οτι έχει τελειώσει η επιδημία», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να υπάρχει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, το οποίο -όπως είπε- θα βοηθήσει τον πληθυσμό παγκοσμίως, ενώ για τις αντιικές θεραπείες διευκρίνισε ότι μπορεί να βοηθήσουν χρόνια πάσχοντες με αναπνευστικά προβλήματα όχι όμως όλους τους ασθενείς.

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy