Στην Κύπρο ο εξοπλισμός με 17 τόνους προστατευτικού ιατρικού υλικού

Προσγειώθηκε λίγο μετά τις 20:00 στο Αεροδρόμιο Λάρνακας το αεροσκάφος A-320 της Aegean, με νηολόγιο SX-DGZ, φορτωμένο με 17 τόνους προστατευτικού ιατρικού υλικού για τις ανάγκες της Κύπρου μετά από μαραθώνια πτήση συνολικά 18.000 χιλιομέτρων προς και από την Κίνα.

Η πτήση απογειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο της Τιανζέν στην Κίνα, στις ακτές της Κίτρινης Θάλασσας, έφτασε στον προορισμό του αργά το βράδυ της ίδιας μέρας.

Αφού φόρτωσε το φορτίο το αεροσκάφος, που η Aegean μετέτρεψε έκτακτα από επιβατηγό σε φορτηγό, αναχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου για να πραγματοποιήσει την πτήση AEE 4992  με ενδιάμεσους σταθμούς επίσης το Αλμάτι του Καζακστάν και την Αθήνα όπου έφτασε στις 5.30 το απόγευμα επίσης για ανεφοδιασμό.

Στις 6.50 το αεροσκάφος απογειώθηκε  και μετά από ανεφοδιασμό συνέχισε με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Λάρνακας και αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας για εκφόρτωση στις 8.10 απόψε.

«Μετά από επίπονες προσπάθειες αγοράσαμε αρκετές ποσότητες εξοπλισμού κ αναλωσίμων για τους ασθενείς μας, τους επαγγελματίες υγείας κ τα νοσηλευτήρια. Ευχαριστούμε θερμά @aegeanairlines κ @HELPE_Group για την προσφορά της ειδικής πτήσης», έγραψε ο Υπουργός Υγείας στο twitter.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy