Ρουμενίγκε: “Στη Γερμανία θα τελειώσουμε τη σεζόν”

Ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε υποστήριξε ότι στη Γερμανία είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν την τρέχουσα σεζόν κι ας παίξουν ομάδες μετά τις 30 Ιουνίου.

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε προ ημερών ανάμεσα στις 36 ομάδες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στη Γερμανία εκφράστηκε η πρόθεση για επιστροφή στη δράση στις αρχές Μαΐου, κι ας γίνουν τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών.

Ο πρόεδρος της Μπάγερν, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, κατέστησε σαφές ότι στη Γερμανία είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν την τρέχουσα σεζόν. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για την απόφαση του Βελγίου να κατεβάσει ρολά και να στεφθεί πρωταθλήτρια η Μπριζ, ο ισχυρός άνδρας των Βαυαρών απάντησε:

“Η UEFA άσκησε κριτική στο Βέλγιο και κατά τη γνώμη μου δικαιολογημένα. Στη Γερμανία το αποφασίσαμε, να ολοκληρώσουμε τη χρονιά κι ας παίξουμε μετά τις 30 Ιουνίου”.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 36 ομάδες σε Μπουντεσλίγκα και Μπουντεσλίγκα 2, οι 13 είναι στο όριο της χρεωκοπίας.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που κατέθεσαν στην ομοσπονδία, αν δεν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα κινδυνεύουν με… διάλυση. Στην δεύτερη κατηγορία, αν σε επτά ομάδες δεν κατατεθεί η δόση των τηλεοπτικών, θα δηλώσουν χρεοκοπία στα τέλη Μαΐου.

Άλλες δύο θα κάνουν το ίδιο στο τέλος Ιουνίου, για τον ίδιο λόγο. Στη Μπουντεσλίγκα μία ομάδα θα αντέξει μέχρι τον Μάιο χωρίς δράση, ενώ τρεις ομάδες θα δηλώσουν χρεωκοπία στα τέλη Ιουνίου αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα κι αν δεν υπάρξουν έσοδα.

sport24.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy