Χίλια τάμπλετ παρέλαβε ο Υπουργός Παδείας για τις ανάγκες της εξ αποστάσεων εκπαίδευσης

Παραχώρηση 1000 ψηφιακών συσκευών τύπου ταμπλέτας στο πλαίσιο του προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου παρέλαβε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), 1000 ψηφιακές συσκευές τύπου ταμπλέτας οι οποίες αποτελούν δωρεά της Τράπεζας Κύπρου και άλλων συνεργατών της προς το Υπουργείο.

Με τις συσκευές αυτές καλύπτεται ένα μέρος των αναγκών, όπως αυτές έχουν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα από μια μεγάλη έρευνα που έγινε, μέσω των διευθύνσεων και των εκπαιδευτικών, σε όλα τα σχολεία. Για την αντιμετώπιση των αναγκών το Υπουργείο θα δεχτεί τις επόμενες μέρες και άλλες δωρεές. Στόχος είναι να καλυφθούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι ελλείψεις και να μην στερηθεί κανένα παιδί την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στήριξη.

Οι συσκευές θα διατεθούν στα αντίστοιχα σχολεία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εκεί όπου χρειάζεται, από μαθητές και μαθήτριες στο πλαίσιο του προγράμματος εξ αποστάσεως διδασκαλίας που εφαρμόζει το ΥΠΠΑΝ.

Ο κ. Υπουργός αφού ευχαρίστησε την Τράπεζα Κύπρου και τους συνεργάτες της μέσω του εκπροσώπου της κ. Μιχάλη Περσιάνη, Διευθυντή Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή παράδοσης του εξοπλισμού, τόνισε την πολύ μεγάλη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Δήλωσε πως το Υπουργείο από την πρώτη στιγμή ενεργοποίησε τους μηχανισμούς για την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προς τους μαθητές και μαθήτριες. Ειδικότερα τώρα στηρίζονται τα παιδιά που δεν διαθέτουν καθόλου εξοπλισμό και διαδίκτυο στα σπίτια τους.

Υπογράμμισε τέλος ότι θα ξεκινήσει άμεσα η παράδοση του εξοπλισμού αυτού και ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα λύκεια και τις τεχνικές σχολές, αλλά θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες τα γυμνάσια.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy