“Βλέπουμε εικόνες που μας στεναχωρούν…”

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας έχουν, ήδη, εντατικοποιηθεί και θα εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης.

Το τελευταίο 24ωρο, μέχρι τις 06.00 το πρωί, έγιναν 17.910 έλεγχοι και καταγράφηκαν 421 παραβάσεις.

Όσον αφορά τα νέα μέτρα ο κος Σαββίδης είπε πως υπάρχουν δυστυχώς ακόμα πολλές καταγγελίες και Αρκετοί δεν εννοούν να συμμορφωθούν.

«Αυτό που πρέπει να αντιληφθούν οι πολίτες ότι η οποιαδήποτε επαφή και το να πλησιάζουν ο ένας τον άλλον σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο είναι πολύ πιθανό να μεταδοθεί ο ιός. Βλέπουμε εικόνες που μας στεναχωρούν, να μαζεύεται ο κόσμος έξω από τράπεζες, να περιμένουν έξω και να συναναστρέφονται. Είχαμε και το περιστατικό χθες με 24 άτομα σε ένα διαμέρισμα στην επαρχία Λάρνακας και αυτά  μας προβληματίζουν πολύ», είπε .

Δεν είναι εύκολο για μας, εξήγησε, να λαμβάνουμε αποφάσεις, που περιορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και η ανάγκη αντιμετώπισης είναι επείγουσα. Ας επικεντρωθούμε όλοι, προέτρεψε, στην ουσία και ας αποφεύγουμε τις επαφές για να τα καταφέρουμε, τόνισε ο κ. Σαββίδης.

Όσον αφορά τον ρόλο των Αστυνομιών της Γειτονιάς, ο κος Σαββίδης ξεκαθάρισε ότι κάποιος μπορεί να εισέρθει στην κατοικία πολίτη μόνο με Δικαστικό Διάταγμα. «Αυτό που αναφέρθηκε ότι ο Αστυνομικός της Γειτονιάς θα χτυπά την πόρτα και θα μπαίνει στα σπίτια, δεν θα γίνει και ούτε πρόκειται να γίνει».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy