Που κρύβεται ο Ερντογάν για να αποφύγει τον κορωνοϊό(pics)

Στην Κωνσταντινούπολη και σε μια πολυτελή έπαυλη σε προκυμαία βρίσκεται απομονωμένος ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, για να αποφύγει τον κορωνοϊό. Πρόκειται για την έπαυλη Huber Mansiοn που κτίστηκε τον 19ο αιώνα για Γερμάνους εμπόρους όπλων.

 

Αυτά ισχυρίζεται ο Abdullah Bozkurt στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Ο Τούρκος δημοσιογράφος ζει εξόριστος στην Νορβηγία και είναι διευθυντής του Nordic Research & Monitoring Network που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Η Huber Mansion με τους εντυπωσιακούς, καταπράσινους κήπους είναι η επίσημη εξοχική προεδρική κατοικία και βρίσκεται στην περιοχή Tarabya της Κωνσταντινούπολης, με θέα τον Βόσπορο. Η έπαυλη Huber βρίσκεται έξω από την Κωνσταντινούπολη και χτίστηκε τον 19ο αιώνα από το Γερμανό έμπορο Auguste Huber ο οποίος, μαζί με τον αδελφό του, εγκαταστάθηκαν εκεί στο τέλος του 19ου αιώνα ως αντιπρόσωποι των γερμανικών βιομηχανιών όπλων Krupp και Mauser. Αρχιτέκτοντας ο Ιταλός Raimondo D’Aranco. Η οικογένεια Huber αποχώρησε μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς με την νίκη των συμμάχων όλοι οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί διατάχθηκαν να αποχωρήσουν. Το 1932 η έπαυλη ήρθε στα χέρια της Αιγύπτιας πριγκίπισσας Kadriye και του άντρα της, Mahmut Hayri Pasha. Αφού άλλαξε ακόμα δύο φορές χέρια, την μια ως δωρεά στην καθολική οργάνωση “Notre Dame de Sion” και μετά στον τουριστικό οργανισμό “Boğaziçi İnşaat Turizm A.Ş.”, το 1985 απαλλοτριώθηκε για να χρησιμοποείται ως η εξοχική κατοικία του εκάστοτε Τούρκου Προέδρου.

Το επίσημο της όνομα είναι “Tarabya Presidential Campus (Huber Villa)”. Το κτηριακό σύμπλεγμα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 150 άτομα προσωπικό, όπως στρατιώτες, αστυνομικούς και άλλο υπηρετικό προσωπικό. Υπάρχει επίσης ξεχωριστά κτήρια για την φιλοξενία αρχηγών κρατών, ξένων επισήμων και του προσωπικού τους, όπου μπορούν να μείνουν με όλες τις ανέσεις. Επιπλέον, στην αίθουσα εκδηλώσεων χωρούν μέχρι 4000 άτομα.

Από αυτόν τον χώρο συμμετέχει στις τηλεδιασκέψεις ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy