Λεμεσός: Διαδικτυακό κάλεσμα για συμμετοχή στη ψαλμωδία του Ακάθιστου Ύμνου από τα μπαλκόνια

Να ψάλλουν όρθιοι τον Ακάθιστο Ύμνο στους Χαιρετισμούς, αύριο Παρασκευή, 3 Απριλίου, κρατώντας ένα κερί στο παράθυρο ή στο μπαλκόνι τους, καλεί διαδικτυακά τους κατοίκους της Λεμεσού ομάδα πολιτών με ανάρτησή της στο Facebook. Τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναδημοσίευσε το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση: «Γύρω στις 20:35 της 3ης Απριλίου, τα ραδιόφωνα της πόλης, όσα επιλέξουν να συντονιστούν με τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού ο οποίος θα μεταδίδει όλη την Ακολουθία από τις 18:20 το απόγευμα, θα είναι στη διαπασών σε κάθε σπίτι. Ο κόσμος θα σηκωθεί και θα ψάλλει μαζί “Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα Νικητήρια”.

Είναι η πρώτη φορά που, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των απαραίτητων αυστηρών μέτρων που ισχύουν, η Ακολουθία των Χαιρετισμών θα τελεστεί από ιερείς και ψάλτες μόνο, χωρίς τη φυσική παρουσία των πιστών. Γι’ αυτόν τον λόγο μία ομάδα πολιτών της Λεμεσού ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία, η οποία έχει τη στήριξη και την ευλογία του Μητροπολίτη Αθανασίου.

Παρακαλούμε στηρίξετε και διαδώστε αυτήν την προσπάθεια – μία από τις πολλές που γίνονται παντού από απλούς ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους είναι βεβαίως και οι ιατροί, νοσηλευτές και υποστηρικτικό προσωπικό των νοσοκομείων της πόλης, για να δείξουμε και να “φωνάξουμε” ότι αυτός ο ιός δεν θα μας νικήσει, δεν θα κλονίσει την πίστη μας».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy