Εντατικοποιεί τα μέτρα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού η Λεμεσός

Επέκταση απολυμάνσεων, εντατικοποίηση ελέγχων και ενημέρωσης ξένων υπηκόων, αλλά και ζωντανές διαδικτυακές παραστάσεις, περιλαμβάνει η νέα σειρά δράσεων του Δήμου Λεμεσού, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για καλύτερη προστασία των κατοίκων της πόλης από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, στο πλαίσιο υλοποίησης των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, αποφασίστηκε όπως το πρόγραμμα απολύμανσης χώρων που αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού (π.χ. στάσεις λεωφορείων, κάδοι σκυβάλων κ.λπ.) επεκταθεί σταδιακά σε όλες τις συνοικίες της πόλης από ειδικά εξοπλισμένα συνεργεία του Δήμου, με στόχο να καλυφθούν όλες οι γειτονιές της Λεμεσού.

Επιπρόσθετα, εντατικοποιείται η ενημέρωση ξένων υπηκόων μόνιμων κατοίκων της πόλης και στο πλαίσιο αυτό έχει πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της ρωσικής κοινότητας, ενώ αύριο ορίστηκε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη του Διαπολιτισμικού Συμβουλίου του Δήμου Λεμεσού και προγραμματίζονται οι επόμενες τηλεδιασκέψεις με άλλες οργανωμένες κοινότητες της πόλης μας.

Στο πλαίσιο των νέων δράσεων, άρχισε να υλοποιείται η έμπρακτη υποστήριξη των φιλοζωικών οργανώσεων για τις ανάγκες των καταφυγίων και των αδέσποτων, ενώ σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ψυχολόγων, ειδικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι του Δήμου Λεμεσού παρέχουν εξειδικευμένη υποστήριξη σε όσους δημότες έχουν ανάγκη και δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Αυξάνονται επίσης οι περιπολίες του Τμήματος Τροχονομίας για τήρηση των μέτρων απαγόρευσης πρόσβασης σε δημόσιους χώρους, όπως ο Δημόσιος Κήπος, το Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο, την Ακτή Ολυμπίων, πάρκα, πλατείες κ.α.

Ενόψει των εορτών του Πάσχα, προστίθεται στην ανακοίνωση, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, πέραν από την καθημερινή λειτουργία του, ετοιμάζει ειδικά πασχαλινά πακέτα για ευπαθείς ομάδες , τα οποία θα παραδοθούν στις 10 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται δε ότι σε συνεργασία με το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ξεκινούν από μεθαύριο, Σάββατο, ειδικές πολιτιστικές δράσεις με καλλιτέχνες της πόλης από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου και του χορού. Οι εκδηλώσεις θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου (live streaming) και εντάσσονται στη δράση “Μένουμε σπίτι παρέα με το Παττίχειο – στηρίζουμε τους καλλιτέχνες της πόλης μας”.

Τέλος, ο Δήμος Λεμεσού σημειώνει πως συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Έκτακτης Ανάγκης για τις ευάλωτες ομάδες δημοτών. Όσοι χρειάζονται βοήθεια μπορούν να καλούν τη Γραμμή Έκτακτης Βοήθειας στο 77 77 77 88 καθημερινά από τις 08.00 μέχρι και τις 14.00.

(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy