“Άρπαξα τη τσάντα και έφυγα χωρίς ένα φιλί, ανοίγοντας την αντικρίζω αυτά…”

Όσα και να γραφτούν, όσα και να λεχθούν για τους μαχητές νοσηλευτές και γιατρούς της πρώτης γραμμής θα είναι πάντα λίγα. Γι’ αυτούς ο χρόνος έχει παγώσει και η προσωπική τους ζωή τους μπήκε σε παύση. Προτεραιότητά τους είναι να κερδίσουμε αυτή τη μάχη.

Ένας από αυτούς είναι ο Ματθαίος Μηνά από το Κίτι, νοσηλευτής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Ο Ματθαίος όπως και δεκάδες άλλοι συνάδελφοί του στερούνται στιγμές με τις οικογένειές τους, που ζουν με την αγωνία μήπως ο αγαπημένος τους προσβληθεί από τον ιό.

Με μια ανάρτησή του στο facebook, ο Ματθαίος μοιράζεται μια πολύ συγκινητική στιγμή. Όταν πήγε στο καθήκον και άνοιξε τη τσάντα που του ετοίμασε η γυναίκα του βρήκε ένα αρκουδάκι και ένα σημείωμα εκ μέρους της ίδιας και των δύο τους παιδιών 4 και 6 χρόνων. Το σημείωμα έγραφε: “Σε αγαπώ πάρα πολύ!!! Θέλω να προσέχεις και να μας σκέφτεσαι συνέχεια”.

Με αφορμή αυτό απηύθυνε δραματική παράκληση προς όλους, να σταματήσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

«Δεν θέλω μπράβο και συγχαρητήρια. Είναι το καθήκον μας και είμαστε εκεί για να προσφέρουμε αυτά που ΠΑΝΤΑ προσφέραμε. Αυτή είναι η τσάντα που μου ετοίμασε η γυναίκα με τα παιδιά μου ψες ενώ εγώ ήμουν νυχτερι δουλειά. Την άρπαξα το πρωί και έφυγα από το σπίτι χωρίς να τους δώσω ένα φιλί, να τους αποχαιρετίσω και ανοίγοντας την τσάντα αντικρίζω αυτά. Σκληρό, πολύ σκληρό ..Δεν πάω διακοπές… Πάω να απομονωθώ για να τους προστατεύσω. ΠΟΛΥ επώδυνο.
Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε στο σπίτι με την οικογένειά σας, μου φαίνεται τόσο απλό πράγμα! ΞΥΠΝΑΤΕ λυπηθείτε της οικογένειες σας , λυπηθείτε μας !!!
Σταματήστε της άσκοπες μετακινήσεις! Εύχομαι να ευαισθητοποιήσω με αυτό το μήνυμα κάποιους ξεροκέφαλους».

Παρά το γεγονός ότι ο Ματθαίος δεν αναζητεί, προς τιμήν του, μπράβο και συγχαρητήρια, εμείς του λέμε ευχαριστώ, όπως και σε όλους τους λειτουργούς υγείας που δίνουν σκληρή μάχη.

reporter.com.cy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy