Κορωνοϊός: 149 νέοι θάνατοι στη Γερμανία – Ξεπέρασαν τις 67.000 τα κρούσματα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 5.453, φτάνοντας δηλαδή στα 67.366.

Επιπλέον, ο ολοένα πιο βαρύς απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας αυξήθηκε κατά 149 για να φθάσει τους 732, καταγράφουν στοιχεία του Robert Koch-Institut.

Παράταση των μέτρων στη Βαυαρία

Η Βαυαρία ήταν το πρώτο ομοσπονδιακό κρατίδιο που εφάρμοσε περιορισμούς εξόδου. Τώρα ο πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ τα παρατείνει μέχρι και μετά τις διακοπές του Πάσχα προκειμένου να αποφευχθεί η μαζική υποτροπή.

«Οι περιορισμοί εξόδου στη Βαυαρία, που ισχύουν από τις 21 Μαρτίου, θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος των διακοπών του (καθολικού) Πάσχα στις 19 Απριλίου. Όποιος χαλαρώνει νωρίς, διακινδυνεύει μια μαζική υποτροπή», προειδοποίησε ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Μόναχο.

Ένα βασικό επιχείρημα για την παράταση των μέτρων είναι ότι «η Βαυαρία συνορεύει με την Αυστρία, στις χιονοδρομικές περιοχές της οποίας ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένες ο κορωνοϊός». Ο Ζέντερ κατέστησε σαφές ότι:

«Δεν υπάρχει αυστηροποίηση των μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να βγαίνουμε από το σπίτι μόνο για δικαιολογημένους λόγους, όπως είναι οι επισκέψεις στον γιατρό, οι μετακινήσεις προς την εργασία ή τα εντελώς αναγκαία ψώνια».

Η Βαυαρός πρωθυπουργός εξετάζει επίσης την υποχρέωση να φέρουν οι πολίτες προστατευτική μάσκα στα σούπερ μάρκετ με βάση το παράδειγμα της Αυστρίας. Προς το παρόν αυτό δεν έχει προγραμματιστεί, αλλά «μας απασχολεί η ιδέα και μας. Η Αυστρία προηγείται κατά τι χρονικά. Είχω ήδη συζητήσει γι αυτό και με τον (Πράσινο) συνάδελφό μου της Βάδης-Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν», είπε ο Ζέντερ.

Τόνισε επίσης ότι «δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για μια στρατηγική εξόδου από τα μέτρα. Δεν είναι επίσης η στιγμή να δίνουμε στους πολίτες ψεύτικες ελπίδες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Σχεδόν 15.000 άτομα στη Βαυαρία έχουν μολυνθεί από τον ιό, 133  έχουν ήδη πεθάνει από τις συνέπειες της λοίμωξης. Το 90% των θανόντων ήταν άνω των 60 ετών ή είχαν μια υποκείμενη ασθένεια. Κάθε ένας από αυτούς τους θανάτους μας πονάει», πρόσθεσε ο Χριστιανοκοινωνιστής πρωθυπουργός της Βαυαρίας.

«Ωστόσο, μια πρώτη αξιολόγηση των μέτρων είναι θετική. Ο αριθμός των μολυσμένων δεν αυξάνεται με τον ίδιο ρυθμό όπως προηγουμένως. Παρατηρούμε μια ελαφρά τάση υποχώρησης. Ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων τώρα διπλασιάζεται περίπου κάθε πέντε ημέρες – προηγουμένως, αυτό συνέβη κάθε 2,8 ημέρες. Χωρίς τα μέτρα, θα είχαμε τώρα 5.000 περισσότερες περιπτώσεις κορωνοϊού», κατέληξε ο Ζέντερ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy