Στη Λεμεσό τα λιγότερα κρούσματα από όλη την Κύπρο!

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, συλλέγοντας τα στοιχεία όπως αυτά διαμορφώνονται, σε σχέση με την ανθρωπογεωγραφία των περιστατικών κορωνοϊού, έχει προβεί σε στατιστική ανάλυσή τους, με τα ποσοστά να ανακοινώνονται το απόγευμα της Τρίτης 31 Μαρτίου.

Αναλυτικά τα στατιστικά:

Σύμφωνα με τον Δρ Λεόντιο Κωστρίκκη, η κατανομή των κρουσμάτων ανά φύλο στην Κύπρο είναι 57% άνδρες και 42% γυναίκες.

Κατανομή κρουσμάτων ανά ηλικιακή ομάδα:

0-19 έτη: 5%

20-59 έτη: 66%

60 έτη και άνω: 26%

Άγνωστο: 3%

Όσον αφορά την θνητότητα ανά ηλικιακή ομάδα, τα στοιχεία έχουν ως εξής:

0-19 ετών: 0 θάνατοι, 0% θνητότητα
20-59 ετών: 4 θάνατοι, 67% των θανάτων, 3,3% θνητότητα
60 και άνω: 2 θάνατοι, 33% των θανάτων, 4,3% θνητότητα

Η διάμεσος ηλικία των ασθενών που μολύνθηκαν με τον κορωνοϊό είναι τα 47 έτη.

Επαρχίες

Αμμόχωστος: 14,5%
Λάρνακα: 23,1%
Λεμεσός: 3,3%
Λευκωσία: 9,7%
Πάφος: 39,3%

Οι αριθμοί

Το απόγευμα της Τρίτης 31 Μαρτίου ανακοινώθηκαν άλλα 32 επιβεβαιωμένα περιστατικά, τα οποία ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Κύπρο στα 262. Συγκεκριμένα:

– 13 άτομα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών,
– 4 άτομα από τις Βρετανικές Βάσεις, και
– 15 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται. Να υπογραμμίσω εδώ ότι τα άτομα των οποίων εξετάζουμε το ιστορικό δεν σημαίνει ότι είναι ορφανά. Σημαίνει ότι ακόμα είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης για να διαπιστώσουμε από που νόσησε το άτομο.

Μάλιστα, την Τρίτη την μάχη κατά της νόσου έχασε άλλος ένας άνδρας 83 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Ο άνδρας είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, σύμφωνα με τον Δρ Μάριο Λοΐζου, Επιστημονικό Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 στην Κύπρο έγιναν οκτώ, εφτά άντρες και μία γυναίκα, με μέσο όρο ηλικίας τα 68. Έξι από αυτούς είχαν κάποιας μορφής επιβαρυντικούς παράγοντες, σημείωσε ο Δρ Λοΐζου.

Τα 262 περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 7,397 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Μικροβιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Τα 143 από τα 262 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο. Θέλω να σημειώσω ότι 23 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 28 άτομα, πέντε εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκε επίσης ένα εξιτήριο. Έντεκα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, τέσσερις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και εφτά στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση των ασθενών αυτών μέχρι τη στιγμή αυτή είναι σταθερή αλλά κρίσιμη.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy