Πρωταθλήτρια η Ομόνοια, εκτός Ευρώπης ο Απόλλωνας!

Μπορεί η επανέναρξη της ποδοσφαιρικής δράσης, λόγω κορωνοϊού, να είναι στον αέρα, ωστόσο η UEFA θα θέλει να γνωρίζει τον Ιούλιο ποιες ομάδες θα πάρουν μέρος στις διασυλλογικές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Αυτό είχε πρόσφατα δηλώσει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Μισέλ Ούβα, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά πως κάθε Ομοσπονδία είναι υπεύθυνη για το πως θα βγουν οι πρωταθλητές, πως θα κριθούν οι ομάδες που θα μείνουν στις κατηγορίες και αυτές που θα υποβιβαστούν στην περίπτωση που τελικά δεν είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα που κυκλοφόρησε από την αθλητική ιστοσελίδα lequipe.fr, η ΟΥΕΦΑ προσανατολίζεται να προτείνει στις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες το εξής σχέδιο. Τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν ως είχαν πριν τη διακοπή τους και αναλόγως της βαθμολογίας που είχαν οι ομάδες, να στεφθούν οι πρωταθλητές, να βρεθούν οι ομάδες που θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Απομένουν λοιπόν οι θέσεις της Ευρώπης που αφορούν τις ομάδες που θα έπαιρναν το Κύπελλο σε κάθε χώρα. Η πρόταση της ΟΥΕΦΑ έχει μεριμνήσει και για το συγκεκριμένο σημείο, αφού θα υποδείξει στις ομοσπονδίες να προτιμήσουν τον περσινό Κυπελλούχο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και λίγο πριν την τηλεδιάσκεψη των χωρών για το τι «μέλλει γενέσθαι», όσον αφορά το Κυπριακό πρωτάθλημα αδικημένοι της συγκεκριμένης πρότασης είναι ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ που μένουν εκτός Ευρώπης. Η Ομόνοια παίρνει το πρωτάθλημα, η Ανόρθωση αδικείται αλλά μαζί με τον ΑΠΟΕΛ παίρνουν τις άλλες δύο Ευρωπαϊκές συμμετοχές, ενώ η μεγάλη τυχερή της συγκεκριμένης πρότασης είναι η ΑΕΛ.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy