“Πρέπει όμως όλοι μας να πειθαρχήσουμε, να ακολουθούμε τις οδηγίες και να προσευχόμαστε να τελειώσει αυτό το κακό”

Με αφορμή την ακύρωση όλων των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων από την ΚΟΠ, εξαιτίας βέβαια της πανδημίας του κορονοιού, η ιστοσελίδας μας επικοινώνησε με τον τεχνικό διευθυντή της Ακαδημίας του Απόλλωνα αλλά και μέλος της επιτροπής της ΚΟΠ, για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στους νεαρούς ποδοσφαιριστές Βαλεντίνο Κουλουντή για να μας πει τις απόψεις του.

Κύριε Κουλουντή καταρχήν θα θέλαμε να μας αναφέρετε κάτι για αυτή την απόφαση από την ΚΟΠ και πως σας βρίσκει στην Ακαδημία του Απόλλωνα.

Καταρχάς να ευχηθώ σε όλους να είναι υγιείς. Δυστυχώς πρέπει όλοι μας να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών για το καλό όλων μας.  Είναι κάτι που εμείς στον Απόλλωνα το περιμέναμε. Μας στεναχωρεί όμως ιδιαίτερα αλλά είναι κάτι το αναπόφευκτο. Είναι πολύ δύσκολη η συνέχεια. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους μέσω της τεχνολογίας να κρατήσουμε επαφή με τα παιδιά. Δίνουμε εξειδικευμένα ατομικά προγράμματα για να κρατηθούν όσο το δυνατόν σε καλή φόρμα και είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους. Είναι όμως πολύ δύσκολο γιατί μιλάμε για αναπτυξιακό  ποδόσφαιρο όπου το 90% της προπόνησης είναι με μπάλα και πρέπει να γίνεται στο γήπεδο.

Με τα παιδιά της Ακαδημίας πόσο εύκολο είναι να είστε σε επαφή;

Με τα παιδιά της ακαδημίας έρχομαι σε επαφή τόσο εγώ όσο και ο διευθυντής της Ακαδημίας Παμπος Πιττας. Επίσης ζητούμε και από τους συνεργάτες μας στο προπονητικό team της Ακαδημίας να έχουν καθημερινή επαφή μαζί τους όχι μόνο για τα προγράμματα αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές πως βλέπουν το συγκεκριμένο γεγονός, πως νιώθουν, πως αντιλαμβάνονται την κατάσταση;

Τα παιδιά έχουν στεναχωρηθεί πολύ όπως και όλοι μας. «Δυστυχώς μας έκοψαν αυτό που αγαπάμε, είναι τρόπος ζωής για μας» αυτά μου λένε με παράπονο. Πρέπει όμως όλοι μας να πειθαρχήσουμε, να ακολουθούμε τις οδηγίες και να προσευχόμαστε να τελειώσει αυτό το κακό όσο πιο σύντομα γίνεται για να επιστρέψουμε όλοι μας στον φυσιολογικό τρόπο ζωή μας, αλλά και στο γήπεδο.

Πόσο επηρεάζεται ο σχεδιασμός της ΚΟΠ για το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο;

Επηρεάζεται σίγουρα ο  σχεδιασμός της ομοσπονδίας, φυσικά όπως και στο κάθε σύλλογο ξεχωριστά. Είχαμε στόχους π.χ την προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου, τη διαφήμιση των εξειδικευμένων προπονήσεων μας κ.λ.π.  Επίσης υπήρχε ένα οργανόγραμμα που δυστυχώς τινάχθηκε στον αέρα. Είναι και το πρόβλημα με τις μικρές Εθνικές ομάδες αλλά τι να κάνουμε.

Κλείνοντας, ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους νεαρούς ποδοσφαιριστές;

Τελειώνοντας εύχομαι σε όλους υγεία και υπομονή.

Ευχαριστούμε τον Βαλεντίνο Κουλουντή.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy