Χείρα βοηθείας πέντε δισ. ευρώ της FIFA στο ποδόσφαιρο

183

Η FIFA δημιουργεί υπέρ – ταμείο που στοχεύει να μαζέψει πέντε δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει ομοσπονδίες και ομάδες που θα χρειαστούν βοήθεια.

Σε αυτή την τόσο δύσκολη εποχή (και) για το ποδόσφαιρο λόγω κορονοϊού, η FIFA καλείται να δείξει και εμπράκτως ότι στηρίζει το άθλημα από το οποίο γεμίζουν, όλο και περισσότερο κάθε χρόνο, τα ταμεία της.

Σύμφωνα με τους «New York Times», λοιπόν, η διεθνής συνομοσπονδία προχωρά στην δημιουργία ενός υπέρ – ταμείου, το οποίο θα στηρίξει ομοσπονδίες και ομάδες που θα χρειαστούν βοήθεια, λόγω της οικονομικής κρίσης που προκαλεί η εξάπλωση του ιού Covid-19.

Η ίδια, η οποία δώρισε δέκα εκατομμύρια ευρώ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), θα βάλει ένα σημαντικό μέρος των 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει στο ταμείο της και ελπίζει το ποσό να φτάσει έως τα πέντε δισεκατομμύρια, με την βοήθεια χορηγών, τηλεοπτικών δικτύων και συνομοσπονδιών.

Στόχος του υπέρ – ταμείου είναι τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν απ’ όσους έχουν τώρα ανάγκη, με την δέσμευση όμως να επιστραφούν μετά από κάποια χρόνια και εφόσον, στο μεταξύ, όλα έχουν γυρίσει στην… κανονικότητα.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy