Οι γερές βάσεις της ΑΕΚ «αντίδοτο» στην κρίση της πανδημίας

Παρά τις τεράστιες συνέπειες της πανδημίας, στην ΑΕΚ έχουν υπό έλεγχο την κατάσταση στα οικονομικά.

Η πανδημία επιφέρει ήδη και θα φέρει ακόμη σε μεγαλύτερο βαθμό στο εγγύς μέλλον τεράστιες οικονομικές συνέπειες (και) στο ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από όλο αυτό που συμβαίνει, ωστόσο στις τάξεις της διοίκησης υπάρχει ψυχραιμία. Κι αυτό γιατί το κλαμπ με την διαχείριση που έχει γίνει από τη στιγμή που έγινε το restart και η αναγέννηση της ομάδας λειτουργεί υποδειγματικά σε αυτό το επίπεδο.

Παρά την μη πρόκριση φέτος στους ομίλους του Europa League (που δημιούργησε μια απώλεια εσόδων της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ τουλάχιστον), η «Ένωση» έχει… αντοχές καθώς έχει φροντίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια να μην απλώνει τα πόδια πέρα από το πάπλωμα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που συνεχίζονται απρόσκοπτα τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας, το οποίο μπήκε σε μια από τις τελικές φάσεις του χθες με την έναρξη της υπογειοποίησης.

Η θέση της ΑΕΚ είναι πως πρέπει να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, εφόσον φυσικά το επιτρέψει η πανδημία. Όσο για την επόμενη περίοδο, είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί να είναι συγκρατημένη στα έξοδά της, όπως και όλες οι ΠΑΕ. Κατ’ αρχάς από την διεξαγωγή ή όχι των φετινών playoffs κρίνεται ένα σημαντικό μέρος του τηλεοπτικού συμβολαίου με τη Nova, τη στιγμή που μάλλον είναι δύσκολο αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα να υπάρχει κόσμος στις κερκίδες. Ασφαλώς μένει να φανεί πώς θα επηρεαστεί ο προϋπολογισμός και από τα έσοδα από τις χορηγίες, που είναι λογικό να έχουν μία μείωση στη μετα-πανδημίας εποχή.

Σε κάθε περίπτωση, στην ΑΕΚ αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία την κατάσταση, αλλά και με τη βεβαιότητα πως η σωστή διαχείριση των προηγούμεννων ετών στα οικονομικά θα θέσει υπό έλεγχο τις συνέπειες του κορωνοϊού.

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy