Κορωνοϊός: Νέο σοκ στη Γαλλία – 499 νεκροί σε 24 ώρες, ξεπέρασαν τα 3.500 τα θύματα

202

Η Γαλλία παρακολουθεί τα θύματα του κορωνοϊού να αυξάνονται μέρα με την ημέρα. Μόλις σε ένα 24ωρο, οι νεκροί ανέρχονται σε 499, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα σε 3.523.

Το δεύτερο πιο ανησυχητικό στοιχείο που έδωσαν οι γαλλικές αρχές αφορά στα άτομα που βρίσκονται διασωληνωμένα, τα οποία φτάνουν πλέον τους 5.565 ασθενείς με κορωνοϊό. Ο σημερινός απολογισμός αποτελεί την υψηλότερη καταγραφή θυμάτων σε μία ημέρα στη Γαλλία από τον κορωνοϊό. Χθες, οι νεκροί ανέρχονταν σε 418 σε 24 ώρες.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται σήμερα σε 53.128. Η Γαλλία μετρά 22.757 κρούσματα κορωνοϊού, που νοσηλεύονται, με 458 επιπλέον βαριά ασθενείς να διασωληνώνονται το τελευταίο 24ωρο.

Από αυτούς 34% βρίσκεται σε ηλικιακό όριο κάτω των 60 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη, ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν. Μόνο τη Δευτέρα, 4.390 πολίτες βρέθηκαν στα επείγοντα νοσοκομείων με συμπτώματα Covid-19, τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός, ενώ από αυτούς 38% εισήχθησαν για νοσηλεία και 5% διασωληνώθηκαν.

Με τον σημερινό απολογισμό, η Γαλλία βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση της μαύρης λίστας των θανάτων από την πανδημία, ξεπερνώντας τον αριθμό των θυμάτων που καταγράφει επισήμως η Κίνα.

iefimerida.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy