Πέντε κινηματογραφικές ταινίες που ουδέποτε πιστέψαμε ότι θα ζήσουμε!(videos)

Με αφορμή την έξαρση του κορονοϊού σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, το Gazzetta Weekend Journal θυμάται πέντε κινηματογραφικές ταινίες, τις οποίες είχαμε παρακολουθήσει, αλλά ουδέποτε πιστέψαμε ότι θα φτάναμε στο σημείο να ζήσουμε ανάλογες καταστάσεις και στην πραγματικότητα.

Επιμέλεια: Γιώργος Κούβαρης

 

λήθεια, πόσες φορές έχετε παρακολουθήσει κινηματογραφικές ταινίες με κεντρικό θέμα κάποια πανδημία; Πόσες φορές κλείσατε μετά την τηλεόραση ή αποχωρήσατε από την κινηματογραφική αίθουσα με σχόλια του τύπου «ωραία η ταινία, αλλά με αρκετή δόση υπερβολής…» Πόσες φορές θεωρήσατε ότι «αυτά, απλά, δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα…»

Και να, που -δυστυχώς για όλους μας- συμβαίνουν. Τα βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες χωρίς να είμαστε πρωταγωνιστές σε κάποια ανάλογη κινηματογραφική ταινία, αλλά οι πρωταγωνιστές της πραγματικότητας και της ίδιας της ζωής. Μέρα με την ημέρα, ο κορονοϊός «παραλύει» και περισσότερο την καθημερινότητα των ανθρώπων, οι οποίοι προσπαθούν, αφενός να επιβιώσουν παραμένοντας απομονωμένοι στα σπίτια τους και αφετέρου να τον καταπολεμήσουν. Ναι, όπως ακριβώς γινόταν και στις ταινίες…

Το G-Weekend Journal επέλεξε κινηματογραφικές παραγωγές με θέμα κάποια πανδημία, τις οποίες μπορείτε να δείτε ή να ξαναδείτε και να πείτε ότι… «τελικά αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στο σινεμά».

1. Contagion

Ίσως ότι πιο κοντινό στον κορονοϊό όσον αφορά τον τρόπο εξάπλωσης του ιού και όχι φυσικά τη σοβαρότητα, τα συμπτώματα και τη θνησιμότητα. Η εν λόγω κινηματογραφική ταινία κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2011 σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σόντεμπεργκ και με πρωταγωνιστές τους Ματ Ντέιμον, Γκουίνεθ Πάλτροου, Μαριόν Κοτιγιάρ, Λώρενς Φίσμπερν, Τζουντ Λο και Κέιτ Γουίνσλετ. Πρόκειται για μια ταινία όπου ξεσπά μια θανατηφόρα ασθένεια και ουσιαστικά καταγράφει τον γρήγορο βαθμός εξάπλωσης του ιού, τις προσπάθειες γιατρών να τον περιορίσουν και το χάος που προκαλείται στην ανθρωπότητα μέχρι να ανακαλυφθεί το εμβόλιο ώστε να σταματήσει η εξάπλωσή του.

2. Outbreak

Η ταινία προβλήθηκε πριν από 25 χρόνια και η ελληνική της ονομασία είναι «το ξέσπασμα». Σκηνοθέτης είναι ο Βόλφγκανγκ Πέτερσεν και πρωταγωνιστούν οι Ντάστιν Χόφμαν, Ρενέ Ρούσο, Μόργκαν Φρίμαν, Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Κέβιν Σπέισι και Ντόναλντ Σάδερλαντ. Και εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν θανατηφόρο ιό, εφάμιλλο με αυτόν του Έμπολα. Τον πρώτο ρόλο έχουν οι στρατιωτικοί ιατροί οι οποίοι σε συνεργασία με τις πολιτικές και υγειονομικές υπηρεσίες, μάχονται για την καταπολέμηση και τον αφανισμό του εν λόγω ιού.

3. The Flu

Πρόκειται για παραγωγή της Νότιας Κορέας και αφορά τον θανατηφόρο ιό… Η5Ν1, ο οποίος απλώνεται με κινηματογραφική ταχύτητα στην περιφέρεια Μπούντανγκ της πόλης Σέονγκαμ και μπορεί να σκοτώσει κάποιον άνθρωπο μέσα σε 36 ώρες. Αυτομάτως η πόλη μπαίνει σε καραντίνα αλλά το κακό έχει ήδη γίνει. Πρόκειται για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με μπόλικη δράση του 2013 η οποία, μάλιστα, είχε αποσπάσει και καλές κριτικές.

4. Carriers

Η κινηματογραφική ταινία του 2009 σε σκηνοθεσία των αδερφών Άλεξ και Ντέιβιντ Πάστορ, έχει να κάνει μια θανατηφόρα επιδημία που έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο. Τον ρόλο των πρωταγωνιστών έχουν τέσσερις φίλοι οι οποίο διασχίζουν ερημικούς δρόμους της Αμερικής (και δη του Τέξας) με μοναδικό σκοπό την επιβίωση. Απαραίτητη προϋπόθεση να φοράνε όλοι μάσκα γιατί ο ιός μπορεί να μεταδοθεί, ακόμη και με τον αέρα…

5. The Last Days

Και πάλι τα αδέρφια Άλεξ και Ντέιβιντ Πάστορ προχώρησαν σε μια παραγωγή με θέμα έναν ιό. Έστω και αν αυτη η ταινία έχει τελείως διαφορετικό concept. Συγκεκριμένα η ιστορία διαδραματίζεται στη Βαρκελώνη, όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής αγοραφοβία και φοβούνται να βγουν έξω από κλειστούς χώρους. Ένα είδος καραντίνας, αλλά με… διαφορετική μορφή αφού στην ταινία υπάρχει έλλειψη τροφίμων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος μεταξύ των ανθρώπων που έχουν καταφύγει σε mall και σταθμούς μετρό.

 

gazzetta.gr

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy