Ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. ΚΟΠ: Ακυρώνονται οι διοργανώσεις Παίδων, Κοριτσιών, Νέων και Grassroots

Παρά το γεγονός ότι, τα Πρωταθλήματα θα πρέπει να ολοκληρώνονται στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που αποτελεί πάγια φιλοσοφία της ΚΟΠ, οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, δεν άφησαν άλλη επιλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδία από το να πάρει  ομόφωνα , την οδυνηρή απόφαση να ακυρώσει όλες τις διοργανώσεις Νέων, Παίδων, Κοριτσιών και Grassroots που διοργανώνει η Ομοσπονδία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020.
Από την απόφαση αυτή, εξαιρούνται όσα Πρωταθλήματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί, καθώς και το Πρωτάθλημα Νέων U19 Α’ Κατηγορίας, αφού, θα πρέπει να υπάρξει Πρωταθλητής που να μας εκπροσωπήσει στο UEFA Youth League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Η ΚΟΠ, προχώρησε στη λήψη αυτή της απόφασης λόγω της συνέχισης της Πανδημίας του ιού COVID-19 και της αβεβαιότητας που υπάρχει, για το πότε θα προκύψει ύφεση.
Ως αποτέλεσμα της εξάπλωσης του ιού, είναι το συνεχιζόμενο κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων, με την συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών / ποδοσφαιριστριών να είναι μαθητές ή φοιτητές, οι οποίοι, μετά την επαναλειτουργία των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, θα πρέπει να επικεντρωθούν στις εξετάσεις τους.
Επίσης, η πιο πάνω απόφαση λήφθηκε και λόγω της μεγάλης αποχής που θα υπήρχε, σε ενδεχόμενη επανέναρξη των Πρωταθλημάτων και ως εκ τούτου, οι ποδοσφαιριστές / ποδοσφαιρίστριες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν είναι επαγγελματίες, θα χρειάζονταν μεγάλη περίοδο προετοιμασίας προκειμένου να επανέλθουν στην αγωνιστική δράση.
Αντιλαμβανόμαστε την απογοήτευση που μπορεί να προκαλεί στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες η απόφαση ακύρωσης των Πρωταθλημάτων τους, αφού δεν θα έχουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν την ποδοσφαιρική χρονιά στα γήπεδα. Όμως, η απογοήτευση αυτή, δεν θα πρέπει να τους μειώσει το κίνητρο για να συνεχίσουν να αθλούνται στο σπίτι τους, αφού, το ποδόσφαιρο δεν σταματά με την ακύρωση των διοργανώσεων μιας σεζόν.
Τη δεδομένη στιγμή, προτεραιότητα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είναι η διασφάλιση της υγείας όλων όσων ασχολούνται με το άθλημα και προς αυτή την κατεύθυνση, είναι όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν το προσεχές διάστημα.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy