Υπ. Υγείας: Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα

Κρίσιμη χαρακτηρίζει την επόμενη εβδομάδα εξαιτίας του κορωνοϊού ο Υπουργός Υγείας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Κωνσταντίνος Ιωάννου αναφέρει ότι τα αποτελέσματα από τα μέτρα του λεγόμενου lockdown, απομόνωσης και περιορισμών των άσκοπων μετακινήσεων, θα αρχίσουν να φαίνονται περί τα μέσα με τέλη της άλλης εβδομάδας. Σημειώνει ότι τα περιοριστικά μέτρα θα συνεχιστούν για κάποιο διάστημα. Προσθέτει ωστόσο ότι αναλόγως της επιδημιολογικής εξέλιξης του ιού, η κυβέρνηση θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα δουν πως προχωράνε είτε με περαιτέρω μέτρα, είτε με χαλάρωση των μέτρων.

Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ελλείψεις στα αναλώσιμα ενώ αποδίδει το πρόβλημα και σε φαινόμενα καταχρήσεων από επαγγελματίες υγείας. Προσθέτει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για εξεύρεση προστατευτικού εξοπλισμού από διάφορες χώρες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα αποθέματα λιγοστεύουν και τις επόμενες ημέρες θα έχουν σοβαρό πρόβλημα όπως έχουν και άλλες χώρες. Επίσης αναφέρει ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού είναι διαχειρίσιμα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy