Οι αρχηγοί σε Primera και Segunda λένε “όχι” στις περικοπές

Οι αρχηγοί στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας συναντήθηκαν με τον Νταβίντ Αγκάνθο και τον ενημέρωσαν ότι είναι αντίθετοι στις περικοπές μισθών.

Η Ισπανία μετρά περίπου 5.800 θανάτους από τον κορονοϊό, 72.300 κρούσματα, ενώ άλλοι 40.600 πολίτες βρίσκονται στα νοσοκομεία της χώρας. Το ποδόσφαιρο, που ασφαλώς βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα, δέχεται κι αυτό ηχηρά “χτυπήματα” σε οικονομικό επίπεδο.

Η Μπαρτσελόνα, δίχως να έχει φτάσει σε συμφωνία με τους παίκτες, ανακοίνωσε προ ημερών ότι θα προχωρήσει σε περικοπές και θα τους βάλει σε καθεστώς προσωρινής ανεργίας. Η Ατλέτικο μέσω του CEO ανέφερε κι αυτός το ίδιο, ότι για να αντιμετωπίσει η ομάδα τις οικονομικές απώλειες που συνδέονται με τον κορονοϊό, θα προχωρήσει σε περικοπές.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι αρχηγοί όλων των ομάδων σε Primera και Segunda Division εκφράζουν την αντίθεσή τους στο να μπουν σε καθεστώς ERTΕ (Ρύθμιση της Προσωρινής Απασχόλησης) και στην περικοπή μισθών γι’ αυτό το διάστημα που δεν υπάρχει δράση λόγω του ιού και τα πρωταθλήματα έχουν διακοπεί. Στην τηλεδιάσκεψη με τον Νταβίντ Αγκάνθο (πρόεδρος του συνδέσμου ποδοσφαιριστών της Ισπανίας) τον ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους να εναντιωθούν στις περικοπές.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της Γιουβέντους, Μαουρίτσιο Σάρι, συμφώνησαν σε περικοπές τεσσάρων μηνών (Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος), που σημαίνει ότι η ιταλική ομάδα εξοικονομεί έτσι 90 εκατ. ευρώ.

sport24.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy