“Πολλά τα κρούσματα για τον πληθυσμό της Κύπρου”

Μετράμε ήδη 162 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στις ελεύθερες περιοχές ενώ πέντε συνάνθρωποι μας έχασαν την μάχη με τον ύπουλο, άγνωστο εχθρό.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα με μέσο όρο ηλικίας τα 63 χρόνια,  επιπλέον ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο νεαρότερος σε ηλικία νεκρός, 47ετών δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας πριν νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο η Δρ. Μαρία Κολιού τα κρούσματα στην Κύπρο είναι μεγάλα για το μέγεθος του πληθυσμού μας, ωστόσο επεσήμανε και ένξα ενθαρρυντικό, το γεγονός ότι από τα χθεσινά κρούσματα  μόνο ένα ήταν  απροσδιορίστου προέλευσης κάτι που δείχνει ότι τέτοιου είδους κρούσματα λιγοστεύουν.

Αναμένουν αύξηση κρουσμάτων

Μιλώντας στο OMEGA και στην εκπομπή Αιχμές ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως περιμένει αύξηση των κρουσμάτων καθώς έχει διαφοροποιηθεί ο ορισμός του «ύποπτου» περιστατικού, λέγοντας πως οι πολίτες που θεωρούν ότι έχουν τα συμπτώματα πρέπει να επικοινωνούν αρχικά με τον προσωπικό τους ιατρό.

Λέγοντας την ίδια ώρα  πως οι επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες είναι κρίσιμες καθώς θα διαπιστωθεί κατά πόσο τα αυξημένα μέτρα έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης  επεσήμανε πως είναι  σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος πως τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες δεν έγιναν χθες. “Επομένως το αποτέλεσμα που ανακοινώνεται κάθε μέρα δεικνύει αποτέλεσμα του παρελθόντος”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy