Λεμεσός: Έφτυσε στα μούτρα αστυνομικού επειδή του ζήτησε το έντυπο κυκλοφορίας

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μίλησε το πρωί του Σαββάτου (28/03) στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, για τις καταγγελίες που προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, μετά τους ελέγχους που διενεργεί για το διάταγμα περιορισμού διακινήσεων αλλά και για το προσωρινό κλείσιμο μερικών υποστατικών ανά το Παγκύπριο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, χθες, Παρασκευή (27/03) και γύρω στις 12 το μεσημέρι, σε περιοχή της Λεμεσού εντοπίστηκαν να περιφέρονται αλλοδαπά πρόσωπα τα οποία προσέγγισαν μέλη της Αστυνομίας για να διαπιστώσουν εάν έχουν εξασφαλίσει το σχετικό έντυπο κυκλοφορίας που προνοεί ο νόμος του νέου διατάγματος.

Κατά τον έλεγχο ένα από τα εν λόγω πρόσωπα αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών με αποτέλεσμα να επιτεθεί σε ένα μέλος της δύναμης το οποία άρχισε να σπρώχνει με τα χέρια του και στη συνέχεια άρχισε να το κλωτσά.

Με την παρέμβαση άλλων μελών έγινε προσπάθεια ακινητοποίησης του εν λόγω προσώπου, με τον δεύτερο, σε κάποια στιγμή, να φτύνει στο πρόσωπο έναν αστυνομικό.

Αμέσως ακολούθησε η σύλληψή του και στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε ένα από τα οχήματα της αστυνομίας, στο οποίο προκάλεσε ζημιές αφού συνέχισε να παραφέρεται εντός του.

Το εν λόγω πρόσωπο, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Σάββατο (28/03) ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος  προσωποκράτησης του.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy