“Ίσως χρειαστεί ολικό lockdown την περίοδο του Πάσχα”

Αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο αναμένει ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρος Καραγιάννης λόγω της αύξησης των τεστ που θα γίνονται από ιδιωτικά χημεία. Μιλώντας στον Πολίτη 107,6 και στην εκπομπή Γκρίζα Ζώνη, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι λογικά πολλοί πολίτες θα προστρέξουν για να κάνουν το τεστ, και ως εκ τούτου την επόμενη βδομάδα τα κρούσματα μπορεί να ξεπεράσουν τα 200.

Αναφορικά με τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο κ. Καραγιάννης εκτίμησε ότι αυτά θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Απριλίου ενώ σημείωσε πως κατά την περίοδο του Πάσχα ίσως χρειαστεί να υπάρξει ολικό lockdown.

Ερωτηθείς για την εικόνα των κρουσμάτων και για το γεγονός ότι φαίνεται να νοσούν βαριά ακόμα και άτομα χωρίς ιστορικό, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι είναι πιθανόν το κάπνισμα να είναι ένας παράγοντας για να νοσήσει κάποιος σοβαρά λόγω της επιβάρυνσης στους πνεύμονες.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy