Σεβτσένκο: “Ο κορονοϊός μου θυμίζει το Τσέρνομπιλ”

Ο Αντρέι Σεβτσένκο παραλλήλισε την κρίση του κορονοϊού με αυτήν που προκάλεσε η έκρηξη στο Τσέρνομπιλ, που είχε αναγκάσει τον ίδιο και την οικογένειά του να εγκαταλείψουν το Κίεβο.

Η περίοδος της παγκόσμιας κρίσης ελέω της πανδημίας και του ιού Covid-19 ξύπνησε μνήμες στον Αντρέι Σεβτσένκο.

Ο παλαίμαχος Ουκρανός φορ μίλησε στο Sky Sport Italia από την καραντίνα του στο Λονδίνο και μοιράστηκε την εμπειρία του από το πυρηνικό επεισόδιο στο Τσέρνομπιλτο 1986, όταν είχε υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την γενέτειρα του, το Κίεβο.

«Έζησα μια πολύ παρόμοια εμπειρία όταν ήμουν 9 χρονών και εξερράγη ο πυρηνικός αντιδραστήρας στο Τσέρνομπιλ. Ήταν δύσκολη εποχή. Η μόνη λύση είναι να ακολουθείς τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Δεν χρειάζεται να κάνουμε χαζά πράγματα, ειδικά να βγαίνουμε από το σπίτι.

Πρέπει να δώσουμε στους γιατρούς την ευκαιρία να κάνουν τη δουλειά τους. Όλοι οι γιατροί στον κόσμο κάνουν εξαιρετική δουλειά, οι νοσηλευτές, οι εθελοντές. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για αυτά που κάνετε για μας. Είστε πραγματικά οι ήρωες της εποχής μας», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο «Σέβα» στον κόσμο.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy