Ευχάριστα νέα, αρνητικά 26 δείγματα

Αρνητικά είναι τα 26 δείγματα που λήφθηκαν από άτομα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι μετά τη χθεσινή επιβεβαίωση ότι μέλος  του προσωπικού της γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αναφοράς, ασθένησε με κορωνοϊό, λήφθηκαν αμέσως δείγματα από άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί του και στάλθηκαν για αναλύσεις στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν ασχολείτο με τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, ωστόσο τέθηκε σε περιορισμό καθώς και τα άλλα άτομα που εργάζονταν μαζί του.

Σήμερα τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Γενετικής κατέδειξαν ότι και τα 26 δείγματα ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό, κάτι που σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ανακουφίζει τους επαγγελματίες υγείας του Νοσοκομείου αφού δεν «χάνεται προσωπικό πρώτης γραμμής» που χρειάζεται για τη νοσηλεία των ασθενών.

Εν τω μεταξύ στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται μέχρι αυτή τη στιγμή συνολικά 20 ασθενείς που νόσησαν με κορωνοϊό, δύο εκ των οποίων στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Σήμερα ένα άτομο πήρε εξιτήριο και μετέβη στο σπίτι του όπου θα παραμείνει σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πέντε ασθενείς έλαβαν εξιτήριο, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα, από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε η λειτουργία του Νοσοκομείου Αναφοράς.

Συνολικά από τις 11 Μαρτίου μέχρι και σήμερα νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς 41 άτομα και έλαβαν εξιτήριο 15 πρόσωπα διαφόρων ηλικιών.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς αυξομειώνεται συνεχώς αφού κατά τη διάρκεια της ημέρας γίνονται νέες εισαγωγές και δίνονται εξιτήρια σε πρόσωπα τα οποία αποθεραπεύονται.

Εν τω μεταξύ, μετά την παραλαβή των ειδικών αντιδραστηρίων άρχισε σήμερα να λειτουργεί πιλοτικά στο Νοσοκομείο Αναφοράς, το ειδικό μηχάνημα για προσδιορισμό του γονιδιώματος του ιού, με τα δείγματα να εξετάζονται άμεσα και τα αποτελέσματα να είναι έτοιμα αυθημερόν, επιταχύνοντας έτσι την όλη διαδικασία.

Ωστόσο αρχικά τα δείγματα θα σταλούν στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας για επιβεβαίωση, ότι δηλαδή τα αποτελέσματα του μηχανήματος στο Νοσοκομείο Αναφοράς, είναι τα ίδια με αυτά του Ινστιτούτου.

Την ίδια ώρα συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της η Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων με τη διαδικασία “Drive Through”, κατά την οποία άτομα με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού που αποστέλλονται μέσω του 1420, περνούν με το αυτοκίνητο τους από τον υπόγειο χώρο, χωρίς όμως να βγουν από αυτό.

Τα άτομα κατεβάζουν το παράθυρο του οχήματος τους και το νοσηλευτικό προσωπικό με ειδικές στολές, λαμβάνει το απαραίτητο δείγμα. Τα δείγματα λαμβάνονται με ραντεβού, ανά 15 λεπτά.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy