81χρονη νίκησε τον κορονοιό και γύρισε σπίτι της!

Η 81χρονη Τζούντι Σέιτ που έμενε σε οίκο ευγηρίας στο Σιάτλ διεγνώσθη με Covid-19, αλλά τον νίκησε!

Η 81χρονη Τζούντι Σέιπ διεγνώσθη με Covid-19 λίγες ημέρες μετά την είσοδό της στον οίκο ευγηρίας «Life Care Center» κοντά στο Σιάτλ, όπου περίπου 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα από τα πρώτα και πιο θανατηφόρα ξεσπάσματα του νέου ιού στις ΗΠΑ.

Την Πέμπτη (26/03), η Τζούντι επέστρεψε θριαμβεύτρια σπίτι της.

Η Σέιπ, η οποία είχε προβληθεί σε ρεπορτάζ του «Reuters» για τον εφιάλτη που πέρασαν οι διαμένοντες, οι οικογένειές τους και το προσωπικό του γηροκομείου αυτού, ανάρρωσε, παρόλο που είχε σοβαρά υποκείμενα προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων λοίμωξη του στομάχου, ενώ πρόσφατα είχε υποβληθεί και σε εγχείρηση. Αυτές οι συνθήκες υγείας καθιστούν ιδιαίτερα θανατηφόρα τον ιό για τους ηλικιωμένους.

Η Σέιπ είχε εισαχθεί στο «Life Care Center» στις 26 Φεβρουαρίου για αποκατάσταση έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί. Τρεις μέρες αργότερα, όταν επιβεβαιώθηκε έπειτα από τεστ το πρώτο κρούσμα στο γηροκομείο, η Σέιπ εγκλωβίστηκε εκεί επειδή κανένα άλλο ίδρυμα δεν θα δεχόταν ασθενείς που είχαν εκτεθεί στον νέο κορονοϊό στον οίκο αυτόν ευγηρίας στο προάστιο Κέρκλαντ, στην Ουάσινγκτον.

Η 81χρονη υπεβλήθη πρώτη φορά στην εξέταση για τον νέο κορονοϊό στις 8 Μαρτίου. Το αποτέλεσμα του τεστ που έδειχνε ότι είναι θετική στον ιό έγινε γνωστό δύο ημέρες αργότερα. Η Σέιπ υπεβλήθη ξανά σε εξετάσεις την περασμένη Τρίτη και την Πέμπτη, καθώς σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη διάγνωσή της δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας.

Αν και ακόμη τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων δεν έχουν βγει, η Σπένσερ αποφάσισε ότι η Σέιπ έχει δυναμώσει πια αρκετά για να μπορεί να φύγει. Στην κόρη της, όπως και στους άλλους που έχουν συγγενείς τους στον οίκο ευγηρίας, δεν επιτρεπόταν να πάει να δει τη μητέρα της για λόγους ασφαλείας. Συχνά η κόρη παρηγορούσε την μητέρα της, στέκοντας πίσω από το τζάμι του δωματίου της από όπου μπορούσε να την δει, αλλά όχι να την αγγίξει, ενώ μιλούσαν στο τηλέφωνο.

«Πήγα στο παράθυρο χθες, έδειχνε πραγματικά καλά, είχε βαρεθεί πολύ και ήταν σαν τίγρη στο κλουβί», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Reuters» η Σπένσερ. «Ήταν ώρα να την πάρουμε στο σπίτι. Και πράγματι είναι ωραίο να την έχω στο σπίτι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy