Ένα 3D βίντεο δείχνει τους πνεύμονες ενός άνδρα που ήταν ασυμπτωματικός πριν λίγες ημέρες και πλέον έχει διαγνωσθεί με κορωνοϊού. Το βίντεο δημοσιεύει ο επικεφαλής της θωρακικής χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του George Washington, Δρ. Keith Mortman.

Φαίνεται εκτεταμένη βλάβη στους πνεύμονες ενός γενικά υγιούς 59χρονου άντρα, με υψηλή αρτηριακή πίεση. Σε αυτή την κατάσταση ο ασθενής χρειάζεται αναπνευστήρα, ο οποίος όμως δεν τον υποστηρίζει αρκετά και χρειάζεται άλλο ένα μηχάνημα για να οξυγονώνει το αίμα του, όπως εξήγησε ο γιατρός.

“Δεν πρόκειται για έναν ασθενή με διαβήτη ηλικίας 70-80 ετών. Εκτός από την υψηλή αρτηριακή πίεση, δεν έχει άλλα σημαντικά ιατρικά ζητήματα. Μια εβδομάδα αργότερα, υπάρχει μια πιθανότητα η μόλυνση και η φλεγμονή να είναι χειρότερη.”

Τα κίτρινα σημεία στο βίντεο δείχνουν μολυσμένα και φλεγμονώδη μέρη του πνεύμονα. Όταν οι πνεύμονες συναντούν μια ιογενή λοίμωξη, το όργανο θα αρχίσει να σφραγίζει τον ιό. Η βλάβη δεν εντοπίζεται σε μία μόνο περιοχή, αλλά επεκτείνεται και στα δύο μέρη του πνεύμονα, δείχνοντας πόσο γρήγορα και επιθετικά μπορεί να “χτυπήσει” η λοίμωξη, ακόμα και σε νεότερους ασθενείς. Ένας ασθενής με υγιείς πνεύμονες δεν θα είχε “κίτρινα σημεία”.

Αυτός ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.

“Θέλω να το δουν οι άνθρωποι αυτό και να καταλάβουν τι μπορεί να κάνει ο ιός. Πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη.”

 

Πηγή: alphanews