Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε 10 νόμους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας κορωνοϊού

Υπερψηφίστηκαν μέσα σε πέντε λεπτά τα Νομοσχέδια τα οποία είχε ενώπιον της Ολομέλεια της Βουλής, στη σημερινή συνεδρία. 

 

Tα Νομοσχέδια αφορούσαν τα οικονομικά μέτρα με στόχο τη διαχείριση θέσεων εργασίας και την αποφυγή χρεοκοπιών κατά την περίοδο της διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού

 

Συγκεκριμένα, το πακέτο περιλαμβάνει δέκα και πλέον νομοθετήματα, τα οποία θα συμβάλουν στην ανακούφιση των πολιτών, στην ενίσχυση των εισοδημάτων, στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και στην επιβίωση των επιχειρήσεων.

 

Προνοεί αναστολή για εννέα μήνες των δόσεων και των τόκων σε δάνεια εταιρειών, φυσικών προσώπων και αυτοτελώς εργαζομένων, που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, και παροχή κυβερνητικών εγγυήσεων, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τις τράπεζες, για παραχώρηση χαμηλότοκων δανείων σε εταιρείες και αυτοτελώς εργαζομένους.

 

Αύριο Σάββατο στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών με  τηλεδιάσκεψη για να εξεταστούν θέματα που συνεχίζουν να εκκρεμούν ακόμη.

 

Παράλληλα, έχει οριστεί νέα έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής την Κυριακή  στις 11 το πρωί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy