“Ήμασταν σχεδόν σίγουροι για την αναβολή, του χρόνου στις ίδιες ημερομηνίες”

Ο πρωταθλητής μας στον στίβο, Μίλαν Τραΐκοβιτς μίλησε την Πέμπτη(26/3) στον «Active» για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε λόγω κορονοιού.

Αναλυτικά:

Για την κατάσταση με τον κορονοϊό: «Αν θες να βοηθήσεις μείνε σπίτι για το καλό όλων μας»  Μετά από την απόφαση για αναβολή των Ολυμπιακών, ψυχολογικά ηρεμήσαμε και μπορούμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του κράτους. Θα ήταν πολύ δύσκολο αν δεν αναβάλλονταν οι αγώνες και θα έπρεπε να προπονηθούμε στο σπίτι. Τώρα προσπαθούμε από σπίτι, αλλά είναι πολύ μακριά απ’ αυτά που πρέπει και θέλουμε να κάνουμε για να αντεπεξέλθουμε στο επίπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων».

Για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων: «Ήμασταν σχεδόν σίγουροι. Μιλάμε για χρήματα, χορηγούς και η διοργάνωση γενικά θα έβγαζε πολλά λεφτά. Από την στιγμή, όμως, που μας έλεγαν να προπονηθούμε δεν ήμασταν εντελώς σίγουροι αν θα είχαν αναβληθεί ή όχι. Έβαλαν πίεση οι Ομοσπονδίες στην ΔΟΕ. Όταν μεγάλες χώρες είχαν πει από την αρχή ότι δεν θα συμμετάσχουν, τους έβαζαν πολύ πίεση. Ήταν φυσικό επακόλουθο».

Για το πότε θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες: «Έχουμε ενημέρωση από τον αντιπρόσωπο των αθλητών του στίβου, τον Ρενό Λαβιλενί ότι έχει τεθεί θέμα να γίνει ακριβώς τις ίδιες ημερομηνίες το 2021 (24 Ιουλίου – 9 Αυγουστού). Είναι φυσικά δύσκολο γιατί κάθε μήνας που περνάει, χάνουν λεφτά, πιστεύω οι ίδιοι θα προσπαθήσουν να γίνουν  τον Μάη. Το πιο σωστό το έκανε η UEFA που ανέβαλε απευθείας το Euro και κλείδωσε τις ημερομηνίες (11 Ιουνίου – 11 Ιουλίου 2021). Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν μπορούν να γίνουν τις ίδιες ημερομηνίες με το Euro λόγω των τηλεοπτικών, άρα αυτός ο μήνας φεύγει. Έτσι θα γίνει ή πιο πριν ή μετά το Euro».

Για το αν αποφασίζει ο προπονητής τους, Αντώνης Γιαννουλάκης σε ποιες διοργανώσεις θα συμμετέχουν: «Κάθε χρόνο στην αρχή μας ρωτά τι θέλουμε να κάνουμε, αλλά εννοείται από πριν έχει σχεδιάσει κάτι στο μυαλό του και μας το λέει. Του δείχνουμε την εμπιστοσύνη μας και ανάλογα με το πρόγραμμα που θα βγάλει, εμείς θα το ακολουθήσουμε. Βλέπουμε ότι είμαστε καλά. Αν μας πει ότι δεν θα ετοιμαστούμε για το κλειστό και θα το κάνουμε για την Ολυμπιάδα τότε αυτό θα κάνω».

Τι ειπώθηκε χθες στην τηλεδιάσκεψη; «Κυρίως οι αθλητές έθεσαν κάποιους προβληματισμούς που έχουν τώρα. Για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς που σίγουρα θα αλλάξει. Τέθηκε και θέμα γηπέδων. Αν εξαιρέσουμε τις συζητήσεις για τα όρια και των αθλητών που γυμνάζονται στο σπίτι, ήταν πιο πολύ για τα γήπεδα της Ελλάδας και δεν μας αφορούσε, βγήκαμε απλά έξω από τη κουβέντα. Αποφασίσαμε και εμείς να κάνουμε κάτι παρόμοιο και να ενημερώσουμε τους δικούς μας αθλητές για τα θέματα που συζητήσαμε με τον Περικλή Ιακωβάκη. Θέλουμε να το μεταφέρουμε με το δικό μας τρόπο, να τους ενημερώσουμε με δική μας τηλεδιάσκεψη (σ.σ. θα γίνει αύριο) και να έχουμε συμμετοχή από τον ΚΟΑ, την ομοσπονδία μας (ΚΟΕΑΣ), την ΚΟΕ. Είναι ανοιχτή για τους αθλητές, αλλά όχι για τον κόσμο. Τους δημοσιογράφους θα τους ενημερώσουμε εμείς στις επόμενες μέρες».

Τι προβλήματα αντιμετωπίζεις τώρα; «Δεν μπορείς να κάνεις προπόνηση στο σπίτι. Μπορείς μόνο να δουλέψεις στη δύναμη με το σώμα και πολλούς κοιλιακούς. Έχω εμπόδια και λάστιχα, μόνο ασκήσεις, αυτά μπορώ να κάνω…».

Για το ότι κάνει προπόνηση ο Ορτέγα, ο δεύτερος Ολυμπιονίκης στο Ρίο, δεν σου κακοφαίνεται; «Εγώ κανόνισα τον Ορλάντο να έρθει στο γκρουπ. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θέλω να τον κερδίσω. Από τη πρώτη μέρα που ήρθε και μου έστειλε μήνυμα δεν το σκέφτηκα ανταγωνιστικά, αλλά σκέφτηκα πόσο πολύ θέλω να βελτιωθώ δίπλα του. Ο προπονητής με ρώτησε και του είπα “ναι, τον θέλω γιατί θα μας βελτιώσει και τους δύο πολύ”. Μπορούσε να ήταν κάπου αλλού και δεν έχει σημασία για μένα. Σαν Μίλαν αν μπορώ να κάνω αυτά που μπορώ τότε θα είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου».

Γιατί είναι τόσο ελκυστικό το πακέτο του Γιανουλλάκη; «Με τη δουλειά μας, δείξαμε στον κόσμο ότι δουλεύουμε πολύ επαγγελτικά. Είναι αλήθεια ότι μας προσέγγισαν και άλλοι αθλητές, αλλά τώρα είμαστε φουλ. Μας προσέγγισε ένας Άγγλος, ο δεύτερος καλύτερος, αλλά δεν τον δεχθήκαμε».

Για τον Ορτέγα: «Είναι ταπεινό παιδί. Πέρασε πολλά στη χώρα του την Κούβα και αναγκάστηκε να φύγει. Πέρασε πολλά μόνος του, δέθηκε πολύ καλά στο γκρουπ. Βοηθάει ο ένας τον άλλο και ποτέ δεν σκεφτήκαμε ανταγωνιστικά. Ο προπονητής διαδραματίζει ρόλο σ’ αυτό και τα καταφέρνει εξαιρετικά».

Για το γκρουπ των γυναικών (Αρτυματά, Ραμόνα Παπαϊωαννου και Σκεύη Ανδρέου) και πόσο δεμένο είναι: «Δουλεύουν σκληρά κι αυτές. Πάνε πολύ καλά, την Ελένη λογάριαζε να σταμτήσει φέτος και δεν την αφήνουν, τα πάει εξαιρετικά. Γενικά το κλίμα είναι εξαιρετικό. Ο Ορλάντο είναι στην Ισπανία μόνος και δεν κατάφερε να έρθει. Θα ήταν καλύτερα να ήταν εδώ και να τον προσέχουμε».

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζατε με τα γήπεδα; «Ξεπεράστηκαν σε ένα βαθμό αλλά πάντα θα έχουμε προβλήματα. Λύθηκε ευτυχώς σύντομα το πρόβλημα με το γήπεδο».

Το μήνυμα του για τους φίλους του στίβου: «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε θα το ξεπεράσουμε μαζί. Να προσφέρουν στην κοινωνία, στο σπίτι τους και στους άλλους. Ελπίζω σύντομα να τελειώσει. Υπομονή και εμείς οι αθλητές θα είμαστε σύντομα στο γήπεδο για να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο μας».

Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς μίλησε και για τον Απόλλωνα, ομάδα που υποστηρίζει στην Κύπρο. «Αν μας αφήσουν…», ήταν η ατάκα του Κύπριου Ολυμπιονίκη, με χιούμορ για την κατάσταση που βρίσκεται ο Απόλλωνας.  Όταν του αναφέρθηκε ότι η θέση του Απόλλωνα είναι αρκετά πίσω από την κορυφή, έχοντας τρεις ομάδες που είναι πιο ψηλά από τη Λεμεσιανή ομάδα στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας, ο Μίλαν Τραΐκοβιτς χαμογελώντας είπε «Όλα καλά, όλα καλά».

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy