Καλοκαίρι με ποδόσφαιρο…

296

Τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους επικεφαλής των ευρωπαϊκών λιγκών έλαβε χώρα την Πέμπτη (26/3) με μοναδικό και κορυφαίο θέμα την πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις του στα εθνικά πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του sport-fm.gr, από τις διαβουλεύσεις γίνεται σιγά-σιγά σαφές ότι το να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις ως τις 30 Ιουνίου, αποτελεί σενάριο που δεν μοιάζει καθόλου ρεαλιστικό!

Έτσι, λοιπόν, όλοι συνηγόρησαν ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί η σεζόν θα πρέπει να παραταθεί η αγωνιστική περίοδος ως και τα τέλη Ιουλίου!

Με λίγα λόγια, είναι απόλυτα ξεκάθαρο πλέον, πως σε όλες τις λίγκες έχει «παραχωρηθεί» και ο Ιούλιος προς επεξεργασία και αυτό που θα αναζητηθεί από εδώ και στο εξής είναι ο νομικός τρόπος που θα γίνει αυτό. Πώς, για παράδειγμα, θα υπάρξει αυτοδικαίως παράταση των συμβολαίων που λήγουν στις 30/6 κλπ.

Ουσιαστικά τους είπαν… αρχίστε να δουλεύετε για να λήξει η σεζόν τον Ιούλιο!

Είναι σαφές ότι οι ευρωπαϊκές λίγκες ψάχνουν έναν κεντρικό τρόπο, μια συνολική λύση, που θα τους αφορά όλους.

Όπως, μάλιστα, ειπώθηκε στην σημερινή τηλεδιάσκεψη: «Παγκόσμια η κρίση, παγκόσμια πρέπει να είναι και η λύση»!

Αυτό, βέβαια, θα γίνει ανάλογα και με τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, όπως το πόσες αγωνιστικές απομένουν στο κάθε πρωτάθλημα και φυσικά σε τι επίπεδο έχει χτυπήσει την κάθε χώρα η πανδημία. Σε αυτό το κομμάτι, η Ελλάδα, φαίνεται να βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο από άλλες λίγκες, μιας και έχουν απομείνει δέκα αγωνιστικές (συν δύο αγωνιστικές κυπέλλου), ενώ τα κρούσματα είναι ακόμα περιορισμένα.

Αναζητείται συνεπώς μια συνολική λύση, που πέρα από την ολοκλήρωση της σεζόν, θα περιλαμβάνει και τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας, δηλαδή το πότε θα ξεκινήσει η νέα περίοδος στο κάθε πρωτάθλημα και φυσικά τι θα γίνει με τα προκριματικά των διεθνών διοργανώσεων της νέας περιόδου.

Επεξεργάζονται παράλληλα και άλλα θέματα, όπως το πώς θα εφαρμοστεί η αδειοδότηση, αλλά και το financial fair play.

Η κεντρική ιδέα είναι πλέον ξεκάθαρη: Όλοι μαζί, να βρουν τον καλύτερο τρόπο και να εξαντλήσουν τις πιθανότητες, για να ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα και οι διοργανώσεις.

Σε επίπεδο Ελλάδας, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ή ως το τέλος της, θα πραγματοποιηθεί και τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ΠΑΕ της Super League, για ενημέρωση, συζήτηση και αξιολόγηση της κατάστασης, και όχι απαραιτήτως για να παρθούν αποφάσεις.

Τον Ιούλιο τον προβλέπει… και ο ΚΑΠ!

Η Ελλάδα, εξάλλου, έχει και ένα πλεονέκτημα που δεν έχει γίνει ακόμη ευρέως γνωστό.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το sport-fm.gr, στο Άρθρο 6 (παράγραφος 2) του ΚΑΠ που τιτλοφορείται «Αγωνιστική περίοδος», προβλέπεται η παράταση της αγωνιστικής περιόδου και η ολοκλήρωση των διοργανώσεων ως τις 10 Ιουλίου!

Η Super League, δηλαδή, καλύπτεται και από τον ΚΑΠ για να τραβήξει το πρωτάθλημα της ως τα μέσα του καλοκαιριού.

Ειδικότερα, το άρθρο αναφέρει:

«Σε περίπτωση που αγώνες πρωταθλήματος δεν τελειώσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου κάθε χρόνου, λόγω εκκρεμοδικίας ενώπιον των αρμοδίων οργάνων, ή οιουδήποτε άλλου λόγου, επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, η διεξαγωγή των υπολοίπων αγώνων του πρωταθλήματος με παράταση της αγωνιστικής περιόδου όχι πέραν της 10ης Ιουλίου, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ».

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy