Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε περικοπές μισθών δίχως την συγκατάθεση των ποδοσφαιριστών

255

Εδώ και μέρες ήταν γνωστό πως η Μπαρτσελόνα προτίθεται να προχωρήσει σε περικοπές μισθών, για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές απώλειες που συνδέονται με τον κορονοϊό. Η διοίκηση των “μπλαουγκράνα” είχε ξεκινήσει μάλιστα διαπραγματεύσεις με τους αρχηγούς, στην προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία που θα συμφέρει και τις δύο πλευρές.

Το βράδυ της Πέμπτης (26/3) η Μπάρτσα, δίχως να έχει φτάσει σε συμφωνία με παίκτες και υπαλληλικό προσωπικό, ανακοίνωσε ότι λόγω κορονοϊού προχωρεί σε μειώσεις μισθών, βάζοντάς τους σε καθεστώς προσωρινής απασχόλησης (ERTE). Στην ανακοίνωσή της η ομάδα της Βαρκελώνης απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες.

Σύμφωνα πάντως με κορυφαία ισπανικά ΜΜΕ, η πρόταση είναι να μην δώσει το 70% των μισθών όσο διαρκεί η κρίση. Από τις 13 Μαρτίου μέχρι να επιστρέψει η ομάδα στις υποχρεώσεις της.

Όπως σημειώνεται, το επίκεντρο των περικοπών θα δοθεί στην πρώτη ομάδα, αλλά θα επηρεάσει επί της ουσίας όλους τους υπαλλήλους. Τονίζεται, ακόμα ότι δίνεται ένα περιθώριο πέντε ημερών για διαπραγματεύσεις, διαφορετικά ο σύλλογος θα προχωρήσει σε περικοπές.

Η Μπαρτσελόνα ξεκαθάρισε ότι θα ενημερώσει για την απόφασή της το τοπικό συμβούλιο της Καταλονίας. Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo, η κίνηση της διοίκησης δεν αφορά μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και όλα τα υπόλοιπα του συλλόγου.

sport24.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy