Γκραβίνα: «Καταστροφικό να μην τελειώσει η σεζόν – Δεν θα το βάλω κάτω εύκολα»

161

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα As, τόνισε ότι « η Ισπανία και η Ιταλία είναι σε συμφωνία, προκειμένου να τελειώσει η σεζόν».

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Θα ήταν καταστροφικό να μην τελειώσει η σεζόν. Αυτές τις μέρες, η ομοσπονδία θα παρουσιάσει μια μελέτη στην κυβέρνηση με τον ποσοτικό προσδιορισμό των ζημιών. Περιμένουμε σημαντικά μέτρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν στην αλυσίδα ποδοσφαίρου. Ο στόχος είναι να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, αλλά σκεφτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε αν δεν είναι δυνατό.

Το έργο μας πρέπει να είναι ο ορισμός ημερομηνιών, που θα δώσουν ξανά την ελπίδα σε όσους αγαπούν το σπορ. Αν θα τελειώσει η σεζόν πρόωρα; Όσοι με ξέρουν, ξέρουν. Δεν θα το βάλω κάτω τόσο εύκολα. Όσο μου δίνεται η επιλογή, θα ελπίζω στην επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων. Θα κάνω κάθε προσπάθεια για να το πετύχω. Είναι δύσκολο να τους βάλουμε όλους, όταν υπάρχουν προσωπικά συμφέροντα, στην λογικό του γενικού καλού. Αλλά δεν υπάρχει χώρος για τα συμφέροντα του καθενός, κάνω έκκληση για κοινή λογική».

Για τις οικονομικές επιπτώσεις και τη μείωση μισθών:

«Η μείωση των μισθών των ποδοσφαιριστών, εντάσσεται στο πνεύμα αλληλεγγύης. Πρόκειται για μια ιστορική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που δεν υπήρξε ποτέ από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και η πραγματικότητα απαιτεί μέτρα που ανταποκρίνονται στον κύριο στόχο: να επιβιώσει το ποδόσφαιρο. Ελπίζω και για την ευρωπαϊκή παρέμβαση σε αυτόν τον τομέα. Το ποδόσφαιρο της ηπείρου μας πρέπει να εξετάζει την ανάπτυξή του με ενότητα, να μοιράζεται περισσότερο τους στόχους του, χωρίς διαχωρισμούς».

Αναφορικά με πιθανές ημερομηνίες ολοκλήρωσης της σεζόν, ανέφερε:

«Εξαρτάται. Η Ιταλία περνάει δύσκολες καταστάσεις και χρειαζόμαστε περίπου 45-60 ημέρες για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Αν μας δοθεί το περιθώριο από την UEFA, τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Πέρα από το πώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα, για το οποίο μιλάμε γιατί πρέπει να γίνει, πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Το πρωτάθλημα του 2020/21 να ξεκινήσει με ενθουσιασμό και νέα φιλοσοφία». 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy