Τμ. Μετεωρολογίας: Έρχονται βροχές και αυξημένη σκόνη – Πότε και ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη, που την Παρασκευή πιθανό να αυξηθεί.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν, το απόγευµα, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις, ενώ αργά το απόγευµα και το βράδυ, θα παρατηρούνται και αυξηµένες µέσες νεφώσεις, που αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες, κυρίως ελαφρές, βροχές.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες.

Το Σάββατο δυνατό να σηµειωθεί χιόνι ή χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Πέµπτη, για να παραµείνει λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ µέχρι το Σάββατο θα σηµειώσει σταδιακά πτώση, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy