Κορωνοϊός: Η σειρά «Πανδημία» του Netflix τα είχε προβλέψει όλα;

Οι ομοιότητες του Pandemic με την τρέχουσα πραγματικότητα είναι τόσο χτυπητές ώστε παρακολουθώντας τη σειρά ο θεατής έχει την αίσθηση ότι βλέπει εφιάλτη

Εν μέρει λόγω περιέργειας και δίψας για γνώση στην εποχή του κορωνοϊού, εν μέρει λόγω μαζοχισμού, το ντοκιμαντέρ «Πανδημία: Ο κύκλος του ιού της γρίπης» βρίσκεται στην 9η θέση στο ελληνικό Top10 του Netflix -αν και τις προηγούμενες ημέρες είχε φτάσει έως και το Νο.6.

Πρόκειται για μια σειρά 6 επεισοδίων, περίπου ωριαίας διάρκειας, η οποία ανατέμνει το φαινόμενο της πανδημίας. Ο αγγλόφωνος τίτλος της είναι «Pandemic: How to prevent an outbreak», δηλαδή «Πανδημία: Πώς μπορεί να αποτραπεί η έξαρση» και αποδίδει πολύ καλύτερα τον χαρακτήρα της σειράς. Το στοιχείο όμως που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η μαντική ικανότητα του Netflix, το οποίο χρηματοδότησε την παραγωγή ενός πρωτότυπου «docu-series» και το προγραμμάτισε να προβληθεί σχεδόν ταυτόχρονα με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

 

Οι ομοιότητες του Pandemic με την τρέχουσα πραγματικότητα είναι τόσο χτυπητές ώστε παρακολουθώντας τη σειρά ο θεατής έχει την αίσθηση ότι βλέπει εφιάλτη. Τον εφιάλτη που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη, τον εφιάλτη που πιθανώς θα ζήσει και ο ίδιος ή κάποιος από τους οικείους του.

Και το Pandemic δεν λυπάται το κοινό ούτε αμβλύνει το δυσοίωνο, οδυνηρό του δίδαγμα: Η πρώτη σκηνή του πρώτου επεισοδίου δείχνει κάποιους ερευνητές να ανιχνεύουν το έδαφος στο ξέφωτο ενός δασώδους τοπίου. Από τις ανωμαλίες στο χώμα συμπεραίνουν ότι κάτω από τα πόδια τους υπάρχει ένας ομαδικός τάφος. Δεκάδες άνθρωποι είχαν πεταχτεί βιαστικά εκεί και είχαν ταφεί, κατά το ξέσπασμα της ισπανικής γρίπης, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Επιπλέον, μια ματιά στον τίτλο και την περίληψη του περιεχομένου κάθε επεισοδίου της «Πανδημίας» αποκαλύπτει και μια πτυχή της ίδιας προφητείας:

hallocom.cy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy