Αυτός είναι ο αριθμός των πρώτων καταγγελιών σε όσους δεν υπάκουσαν – 250 αστυνομικοί στους δρόμους

435

Επί ποδός βρέθηκε η Αστυνομία μετά τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης (24/03) και όταν τέθηκε σε ισχύ το κυβερνητικό μέτρο απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων για όλους τους πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ το πρωί της Τετάρτης (25/03), ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι κατά τη χθεσινή ημέρα 250 αστυνομικοί βγήκαν στους δρόμους με σχηματισμό 110 περίπολων για τον έλεγχο των μέτρων.

Από τον έλεγχο που ασκήθηκε σε 1800 πολίτες, η Αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 30 καταγγελίες σε πρόσωπα που φαίνεται να μην υπάκουσαν τους περιορισμούς και να παραβίασαν τα μέτρα, βγαίνοντας στους δρόμους χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, σε μία περίπτωση, 7 νεαροί εντοπίστηκαν να περιφέρονται στην περιοχή του Στροβόλου, χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διακίνηση τους και κατά τις σχετικές συστάσεις των αστυνομικών προς αυτούς, οι νεαροί φαίνεται να αντέδρασαν έντονα, με αποτέλεσμα να καταγγελθούν.

Σε μία άλλη περίπτωση, στην επαρχία Μόρφου, συνελήφθη οδηγός που ανακόπηκε για έλεγχο από αστυνομικούς και αρνούνταν να συμμορφωθεί με τις σχετικές πρόνοιες του διατάγματος.

Οι έλεγχοι στην επαρχία της Πάφου

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη  της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου προχώρησαν χθες βράδυ στις πρώτες καταγγελίες σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών, στα πλαίσια του διατάγματος του  Υπουργού Υγείας  για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19.

Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκαν δυο οδηγοί που δεν κατείχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά αλλά και πέντε πεζοί.

Μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου προχώρησαν επίσης στην καταγγελία των ιδιοκτητών δυο μπυραριών που ήταν σε λειτουργία και ενός σουβλατζίδικου στο οποίο υπήρχαν συγκεντρωμένοι θαμώνες

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy