Αυτά αλλάζουν με τα SMS των διακινήσεων-Μπαίνουν αυστηρότερα όρια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μήνυμα στο 8998, όπου πολίτης ζητά έγκριση για να πάει στο περίπτερο, λέγοντας πως είναι δίπλα από το σπίτι του και θέλει να αγοράσει strepsils, με την Κυβέρνηση μετά από τέτοιες συμπεριφορές, αναγκάζεται να βάλει αυστηρότερα μέτρα. 

Ερωτηθείς ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, για την αυθεντικότητα του μηνύματος, ανέφερε στον REPORTER, πως ανάμεσα στις χιλιάδες που λήφθηκαν χθες, με την ανακοίνωση του αριθμού και της διαδικασίας, υπήρχαν διάφορα τέτοιου είδους μηνύματα.

Ωστόσο, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως οι πολίτες που αποστέλλουν τέτοιου είδους μηνύματα, θα καταγγέλλονται στην Αστυνομία, αφού και ψευδή στοιχεία να δώσουν (σ.σ ταχυδρομικό κώδικα, ταυτότητα κτλ), μέσω του κινητού τους μπορούν να εντοπιστούν.
«Το να θέλει να κοροϊδεύσει κάποιος, είναι τον εαυτό του που κοροϊδεύει», ανέφερε ο κ. Κόκκινος, ο οποίος υπέδειξε πως πλέον θα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες.
Όπως είπε, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους τους τέσσερις παρόχους και μέχρι το μεσημέρι η εφαρμογή θα τεθεί ξανά σε λειτουργία, ενώ θα ανακοινωθούν περιορισμοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να μπει περιορισμός ως προς τον αριθμό των μηνυμάτων που θα μπορεί να αποστείλει ένας πολίτης μέσα σε μια μέρα, ενώ θα υπάρξει αλλαγή ως προς την προθεσμία που θα δίνετο. Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση, οι πολίτες θα λαμβάνουν απάντηση πως θα πρέπει να μεταβούν στον τόπο για τον οποίον έχουν πάρει έγκριση,  εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και δεν θα έχουν χρόνο τριών ωρών, όπως είχαν μέχρι σήμερα. Σε δεύτερη φάση, όπως μας εξηγήθηκε, ενδεχομένως να δίνεται διαφορετικό χρονικό όριο, αναλόγως της μετακίνησης που λαμβάνεις έγκριση.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy