Πόσο θα στοιχίζει το τεστ για τον κορωνοϊό στα ιδιωτικά εργαστήρια

Στη μάχη για τη διεξαγωγή του τεστ για τον κορωνοϊό μπαίνουν και επισήμως τα ιδιωτικά εργαστήρια, μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

Ήδη μερικά εργαστηριακά κέντρα ξεκίνησαν τη διεξαγωγή των τεστ, χρησιμοποιώντας την μεθοδολογία της μοριακής ανίχνευσης του ιού.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κλινικών Εργαστηρίων, Χάρης Χαριλάου, μιλώντας στο Τρίτο του ΡΙΚ ανέφερε ότι τα κέντρα μπορούν να κάνουν το τεστ στα άτομα εκείνα που δεν εμπίπτουν στο πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας και στην ομάδα επιτήρησης.

Πως γίνεται το τεστ και ποια είναι η τιμή του

Με σάλιο και ρινοφαρυγγικό πραγματοποιείται το τεστ για τον κορωνοϊό και υπολογίζεται πως θα στοιχίζει από 100 μέχρι και 150 ευρώ.

Όσον αφορά τα «rapid test», ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως αυτό το τεστ γίνεται με αιμοληψία σημειώνοντας πως σήμερα κυκλοφορούν στην αγορά.

Δήλωση συμμετοχής για διεξαγωγή του τεστ

Όλα τα Κλινικά, Βιοϊατρικά και Πανεπιστημιακά Εργαστήρια, καλούνται τα δηλώσουν άμεσα και εντός 24 ωρών τη δυνατότητά να διενεργούν μοριακή εξέταση.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα καταρτιστεί σχετικός κατάλογος με τα συγκεκριμένα εργαστήρια, τα οποία θα διενεργούν την εξέταση σε όσους πολίτες δεν εμπίπτουν στο πρωτόκολλο και επιθυμούν προληπτικά να υποβληθούν στην εξέταση.

Ο συγκεκριμένος κατάλογος θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα προς ενημέρωση του κοινού.

dialogos.com.cy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy