Βγαίνει στους δρόμους ο στρατός για να βοηθήσει

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Εθνική Φρουρά μετά τα νέα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο ΠτΔ – «Υποβοηθητικός ο ρόλος του στρατού σε συνεργασία πάντα με την αστυνομία» – Τι δηλώνει στην Cyprus Times ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΑΜ  Χρήστος Πιερή

Τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες βράδυ δια στόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μία προσπάθεια αναχαίτισης του κορωνoϊού και συμμόρφωσης των ανυπάκουων συμπατριωτών μας, έρχονται να αλλάξουν τον ρόλο της αστυνομίας αλλά και της Εθνικής Φρουράς.

Μιλώντας στην Cyprus Times ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΑΜ  Χρήστος Πιερή τόνισε ότι, πλέον ο ρόλος του στρατού αλλάζει και θα είναι υποβοηθητικός στην αστυνομία όπου και εάν παραστεί ανάγκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Πιερή επισήμανε ότι «ο σχεδιασμός είναι σε συνεργασία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους Αρχηγούς Αστυνομίας και Εθνικής Φρουράς, ώστε να βοηθήσει και ο στρατός».

«Ο στρατός θα συνδράμει όπου χρειαστεί βοήθεια η αστυνομία σε ζητήματα που υπό κανονικές συνθήκες θα τα έκανε η αστυνομία λόγω αύξησης των καθηκόντων της» είπε ο κ.Πιερή.

Όπως ανέφερε ο κ.Πιερή «σε καμία περίπτωση ο κόσμος εάν βγουν στρατιώτες στους δρόμους δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι βγήκε ο στρατός και είμαστε σε άλλες εποχές»

«Ξεκαθαρίζω ότι είναι καθαρά για να υποβοηθήσουμε τον ρόλο της αστυνομίας. Ο στρατός ήδη είναι στους χώρους φιλοξενίας – καραντίνας και αναμένει νέες οδηγίες»

Ερωτηθείς πού μπορεί να παρέμβει ο στρατός για να παράσχει βοήθεια ο κ.Πιερή είπε ότι «για παράδειγμα θα μπορεί ο στρατός μετά από οδηγίες να πάει κάπου να βοηθήσει εάν υπάρχει συνάθροιση, είτε να βοηθήσει τους αστυνομικούς, είτε να μεταφέρει για παράδειγμα εξοπλισμό στις Υγειονομικές Μονάδες»

Ο στρατός σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του ΥΠΑΜ, θα μπορεί να παρέχει βοήθεια μετά από οδηγίες των αρχηγών Αστυνομίας και Εθνικής Φρουράς και πάντα θα έχουν ξεκάθαρες οδηγίες, αναλόγως του τι προκύψει ενώ θα καθορίζονται και οι αρμοδιότητες τους πριν από κάθε αποστολή.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy