Ολυμπιακοί Αγώνες: Ζητούν αναβολή οι ΗΠΑ

Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών κοινοποίησε με ανοιχτή της επιστολή της επιθυμία της να αναβληθούν οι επερχόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.

 

Μετά την ανακοίνωση του Καναδά που επισημοποίησε τις διάσπαρτες ανά τον κόσμο “φωνές” για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω κορονοϊού, αυτή τη φορά η φωνή ήταν ακόμη μεγαλύτερη και με ανάλογη επισημότητα από την Team Usa.

Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών, μέσω δύο αξιωματούχων, της Προέδρου και της Εκτελεστικής της Διευθύντριας, μετέφεραν την κοινή επιθυμία των Αμερικανών αθλητών, την οποία και σεβάστηκαν ζητώντας την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του καλοκαιριού.

 

 

Αναλυτικά:

“Είμαστε ευγνώμονες στους 1.780 αθλητές της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ που μοιράστηκαν την ειλικρινή τους φωνή με εμάς καθώς παραθέτουμε τα θέματα που σχετίζονται με τον COVID-19 και τους Αγώνες του Τόκιο και να κρατήσουμε την υπόσχεση μας να βάζουμε πρώτους τους αθλητές. Είμαστε πλέον βέβαιοι πως έχουμε ακούσει ένα ευρύ φάσμα απόψεων και κατανοούμε την ποικιλία των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αθλητές. Μετανιώνουμε για το ότι δεν υπάρχει λύση για τις ανησυχίες που αντιμετωπίζουμε.

Το βασικό συμπέρασμα από αυτή την μεγάλη ανταπόκριση των αθλητών είναι πως ακόμα και αν οι προσωρινές ανησυχίες για την υγεία μπορεί να μειωθούν μέχρι το καλοκαίρι, οι τεράστιες διακοπές στο προπονητικό περιβάλλον, στους ελέγχους ντόπινγκ και στη διαδικασία της αξιολόγησης δεν μπορούν να ξεπεραστούν σε ικανοποιητικό βαθμό. Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος προς την αναβολή είναι ο πιο ελπιδοφόρος και εμείς ενθαρρύνουμε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι Αγώνες να διεξαχθούν υπό ασφαλείς και δίκαιες συνθήκες για όλους τους συμμετέχοντες. Περιμένουμε την απάντηση και τις κατευθύνσεις της και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Team USA σε πλήρη συνεργασία με την παγκόσμια κοινότητα”.

Photo Credits: AP Photo/Jae C. Hong

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy