“Μόνο ο Θεός μπορεί να ξέρει…”

316

Στον Super Sport fm 104.0 μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος και μεταξύ άλλων ανάφερε για την κατάσταση και τη συνέχιση του πρωταθλήματος.

Τι ανέφερε:

Θεωρείς ότι μετά και την λήψη των νέων μέτρων θα μπορέσει και πότε θα αρχίσουν οι προπονήσεις; «Μόνο ο Θεός μπορεί να απαντήσει την ερώτηση. Ούτε οι ειδικοί δεν τολμούν να απαντήσουν. Αν πρέπει κάποιος να φτιάξει ένα σενάριο στο μυαλό του, το επικρατέστερο είναι ότι δεν θα έχουμε ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Δυστυχώς φαντάζει σαν το επικρατέστερο σενάριο.

Σήμερα θα γίνει μια τηλεδιάσκεψη η οποία θα μεταφέρει το πλάνο έναρξης για πολύ αργότερα από αυτό που είχε υπολογιστεί για όριο επανεκκίνησης. Από κει και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν και κάποια άλλα θέματα που πρέπει να συζητηθούν. Πολλές φορές μιλάμε για χώρους επαγγελματικούς που μειώθηκε ο κύκλος εργασιών, από χθες κάποιοι χώροι αποφασίστηκε να πάνε σε μηδενική βάση και αυτή την στιγμή αυτό συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Λειτουργούμε αυτή την στιγμή γύρω στο 10-15%, ενώ αγωνιστικά είμαστε σε μηδενική βάση. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να συζητηθούν που είναι δευτερεύουσας σημασίας αλλά θα έχουν αντίκτυπο όταν με το καλό επαναρχίσει η αγωνιστική δράση».

Αν πάμε στο σενάριο της ακύρωσης θα δούμε τις άλλες παράπλευρες αποφάσεις: «Συγκεκριμένα θέματα συζητιούνται στο ανώτερο επίπεδο. Συγκεκριμένες πτυχές για τον αγωνιστικό τομέα, τον οικονομικό και τον τομέα διαπεραίωση δεν θα παρθούν από κάθε σωματείο διαφορετικά. Εδώ είναι δύσκολο να παρθεί από κάθε ομοσπονδία ξεχωριστά. Θα υπάρχει και άλλη μια τηλεσυνάντηση στο ανώτερο επίπεδο στην οποία θα συμμετάσχει η UEFA, η FIFpro και η ECA και εκεί θα μπουν στο τραπέζι κάποια πράγματα για να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη. Εμείς με τον ECA έχουμε μια επαφή, μας ενημερώνουν, δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα γίνει».

Δεν μπορεί να λεχθεί κάτι για το πότε θα επαναρχίσουμε; «Δεν γνωρίζουμε σήμερα πόσο θα αυξηθούν τα κρούσματα ή αύριο και από την στιγμή που είναι κάτι περισσότερο από αναλογική η πρόοδος που παρουσιάζεται τότε δεν μπορεί κανείς θα προσδιορίσει πότε θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Αν για παράδειγμα σπρώξουμε τα πράγματα μέχρι τον Σεπτέμβριο θα επηρεάσουμε το επόμενο πρωτάθλημα. Βέβαια όποια συζήτηση και να κάνουμε αυτή την στιγμή, απλά χαλούμε σάλιο και το πιο φρόνιμο που έχουμε να κάνουμε είναι να ευχόμαστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και όλα τα άλλα έπονται».

Αν γνωρίζεις στην σημερινή τηλεδιάσκεψη θα τεθεί και δεύτερο πλάνο, δηλαδή τι θα ισχύσει αν δεν αρχίσει πρωτάθλημα; «Δε θεωρώ να συμβεί κάτι τέτοιο καθώς θα πρέπει να εξαντλήσουν τα περιθώρια και μετά να τεθεί κάτι τέτοιο. Θα το τραβήξεις ώσπου πάει. Υπάρχουν και πιο άμεσα θέματα που πρέπει να λυθούν και θεωρώ ότι το κυριότερο θέμα της τηλεδιάσκεψης θα είναι το οικονομικό κομμάτι. Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε σημείο που θα αναφερόμαστε σε πρόβλημα επιβίωσης και το πιο σημαντικό είναι να συζητηθούν και αυτής της φύσεως θέματα για να είμαστε λειτουργικοί όταν θα έρθει το επόμενο βήμα».

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy