Πέθανε o εφευρέτης της διαδικασίας των πέναλτι

187

Πένθος στην ποδοσφαιρική οικογένεια του Ισραήλ καθώς έφυγε από την ζωή ο Γιόσι Νταγκάν, που θεωρείται ο “πνευματικός πατέρας” της διαδικασίας των πέναλτι.

Στα 93 χρόνια του έφυγε από την ζωή ο Γιόσι Νταγκάν στον οποίο πολλοί αποδίδουν την πατρότητα της ιδέας για διαδικασία των πέναλτι στις περιπτώσεις τελικών ή νοκ άουτ αγώνων όταν τα 90 λεπτά και η παράταση δεν αρκούν για να αναδείξουν νικητή.

Λέγεται ότι η ιδέα του ήρθε μετά τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας του Ισραήλ από την Βουλγαρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1968. Το ματς είχε τελειώσει 1-1 και στη συνέχεια τα πάντα κρίθηκαν με το στρίψιμο του νομίσματος, το οποίο ευνόησε τους Βαλκάνιους.

Αποκάλυψε την ιδέα του στον Μίκαελ Άλμογκ, ο οποίος αργότερα απέκτησε θεσμικό ρόλο στις εγχώριες και διεθνείς ομοσπονδίες και το 1969 με επιστολή του ζήτησε την θέσπιση του νέου κανόνα που τελικά υιοθετήθηκε από ολόκληρο τον κόσμο.

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy