Κ. Βασιλείου: «O κορωνοϊός διέκοψε ένα σπουδαίο πρωτάθλημα – Μένουμε σπίτι»

418

Τo βόλεϊ αποτέλεσε θύμα του Covid 19 – κορωνοϊού. Από τις 10 Μαρτίου 2020 σταμάτησε κάθε πετοσφαιρική δραστηριότητα τόσο σε άνδρες όσο και γυναίκες. Η ΚΟΠΕ αποφάσισε εν μέσω πανδημίας να τερματίσει οριστικά μεν άδοξα δε, τη φετινή χρονιά με τους πετοσφαιριστές και πετοσφαιρίστριες να μην έχουν άλλη επιλογή παρά  να κάνουν υπομονή.

Σημερινή φιλοξενούμενη της ιστοσελίδας www.volleyball.org.cy είναι η αρχηγός της Ανόρθωσης Κάλια Βασιλείου. Η πολύπειρη πετοσφαιρίστρια αντιμετωπίζει την κατάσταση με υπομονή λέγοντας ότι : «Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να αναμένουμε. Δυστυχώς, χωρίς να το θέλει κανένας, διακόπηκε ένα πολύ σπουδαίο πρωτάθλημα στις Γυναίκες, δυο αγωνιστικές πριν από το τέλος όπου τρεις ομάδες εμείς, η Robo Markets ΑΕΛ και ο Korantina Homes Παφιακός διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα επί ίσοις όροις».

Με ποιον τρόπο προετοιμάζεται  αναμένοντας τη νέα χρονιά, η Κάλια ανέφερε: «Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Προσπαθώ όπως όλες νομίζω οι αθλήτριες να διατηρηθώ σε υποφερτή κατάσταση τουλάχιστον σωματικά. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να έχω επαφή με την μπάλα μέσα στο σπίτι που περνούμε σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας».

Ερωτηθείσα πόσο θα κοστίσει η αδράνεια αυτή για τους αθλητές και αθλήτριες, η αρχηγός της Ανορθώσεως ανέφερε ότι «σίγουρα θα κοστίσει, αλλά όλα εξαρτούνται από τον κάθε αθλητή και αθλήτρια. Δηλαδή, την ηλικία, πόσο γυμνασμένοι είμαστε, εάν κουβαλούμε τραυματισμούς και άλλα». Η Κάλια είπε ότι «όταν και όποτε αρχίσουν ξανά οι αγώνες του βόλεϊ θέλουμε να είμαστε έτοιμοι».

Η νέα Ανόρθωση θα διεκδικήσει ξανά τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Ωστόσο, η ομάδα θα εμφανιστεί χωρίς ένα μεγάλο αστέρι την διεθνή κεντρικό Γεωργία Σταυρινίδου που θα συνεχίσει την καριέρα της στις ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο Duke όπου θα σπουδάζει. Η Κάλια είπε ότι «σίγουρα  μπορεί η Ανόρθωση  να καλύψει το κενό της Γεωργίας άνκαι είναι μεγάλη απώλεια λόγω της αξίας της. Στην ομάδα υπάρχει η Βάσω Ριαλά που ανήκει στην Ανόρθωση και με το καλό εάν μείνει η Άντρεα Χαραλάμπους νομίζω η ομάδα θα είναι πλήρης».

Η Κάλια Βασιλείου θα συνεχίσει στην Ανόρθωση τη νέα χρονιά; Η απάντηση της αρχηγού ήταν ότι «εγώ με την Ανόρθωση δεν στέκομαι σε συμβόλαια. Υπέγραψα διετές συμβόλαιο αλλά πρόκειται για ένα χαρτί. Η σχέση μου με την Ανόρθωση στηρίζεται σε άλλα δεδομένα».

«Το συμβόλαιο είναι ένα χαρτί»

Η έμπειρη πασαδόρος ρωτήθηκε και για την Εθνική κατά πόσο την ενδιαφέρει και τι θα συμβεί μετά το lockdown λόγω κορωνοϊού. Όπως είπε, «κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει, αλλά είναι πολύ – πολύ δύσκολο μετά από τρεις – τέσσερις μήνες απραξίας να αγωνιστεί η Εθνική σε σημαντικούς αγώνες. Ίσως κάποιες κοπέλες να είναι πιο έτοιμες και να προετοιμάζονται πιο εντατικά».

«Προτεραιότητα έχει η ανθρώπινη ζωή»

Το καταληκτικό σχόλιο της Κάλιας είναι ότι προτεραιότητα είναι για μένα η ανθρώπινη ζωή. Μακάρι να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση του κορωνοϊού χωρίς θύματα και άλλα κρούσματα και το βόλεϊ έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ελπίζω ότι με το καλό θα ξεπεράσουμε την κρίση του Covid 19 και θα χαρούμε το άθλημα που αγαπούμε το βόλεϊ ξανά. Το μήνυμά μας είναι Μένουμε Σπίτι».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy