Όταν οι Άγγλοι έριξαν “άκυρο” στο Αλάνι

Μια άγνωστη πτυχή στην καριέρα του Γκαστόν Σανγκόι φέρνει στο φως δημοσίευμα αγγλικής ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η www.deepdaledigest.com σε αφιέρωμά της για παίκτες που δοκιμάστηκαν, αλλά δεν φόρεσαν ποτέ τελικά τη φανέλα της αγγλικής Πρέστον, ο Αργεντινός, που έγραψε τη δική του ιστορία στα γήπεδά μας με τη φανέλα του Απόλλωνα, είχε περάσει από το μικροσκόπιο της αγγλικής ομάδας όταν ήταν ακόμα στα 20 του χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

“Είναι ένα όνομα που δεν λέει πολλά στους Άγγλους οπαδούς. Ο Σανγκόι ξεπήδησε από την Μπόκα Τζούνιορς οταν ο Κλάιβ Μίντλμας τον έφερε για να δοκιμαστεί στην Πρέστον.

Ο τεχνικά προικισμένος επιθετικός δεν μπόρεσε να κερδίσει ένα συμβόλαιο στην Πρέστον, όμως είχε μια καλή καριέρα. Έπαιξε στον Άγιαξ, τον Απόλλωνα, τη Σπόρτινγκ Χιχόν, την Ουάκρα στο Κατάρ, ακόμα και στη Μουμπάι Σίτι στην Ινδία. Ο Αργεντινός σκόραρε συχνά στην Κύπρο και στην Ισπανία και έφτιαξε όνομα ως ένας σπουδαίος εκτελεστής φάουλ. Ήταν ένας παίκτης με ξεκάθαρη προοπτική, όμως η Πρέστον δεν πίστεψε ότι θα μπορούσε να παίξει στην ομάδα το 2004”.

Να σημειώσουμε ότι τότε η Πρέστον έπαιζε στην Τσάμπιονσιπ, δεύτερη τη τάξει κατηγορία στην Αγγλία, και στο τέλος εκείνης της χρονιάς τερμάτισε τελικά στην πέμπτη θέση. Όσο για τον Σανγκόι, βρήκε τον επόμενο σταθμό του στον Άγιαξ και τρία χρόνια αργότερα, το 2007 κατηφόρισε για πρώτη φορά στο νησί μας για λογαριασμό του Απόλλωνα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy