ΚΥΠΡΟΣ: Ο πρώτος ασθενής που νίκησε τον κορωνοϊό, συγκλονιστική μαρτυρία(video)

Κατάθεση ψυχής στον ΑΝΤ1 από τον πρώτο ασθενή στην Κύπρο που ιάθηκε από τον κορωνοϊό. Στέλνει μήνυμα δύναμης σε όσους είναι αντιμέτωποι αυτή τη στιγμή με τον ιό και απευθύνει ένα τεράστιο ευχαριστώ στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμμοχώστου που με αυταπάρνηση είναι δίπλα στους ασθενείς σε κάθε βήμα αυτού του δύσκολου αγώνα.

Πάλεψε και νίκησε. Είναι ο πρώτος ασθενής με κορωνοϊό στην Κύπρο, που ιάθηκε. Ήρθε αντιμέτωπος με ένα αόρατο εχθρό, αλλά δεν τα έβαλε κάτω και σήμερα, από το σπίτι του, στέλνει μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους που παλεύουν με τον ιό.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία ο ασθενής που ανάρρωσε ανέφερε ότι «Έχουμε να κάνουμε με ένα ύπουλο εχθρό, τον οποίο δεν γνωρίζουμε. Επειδή δεν τον γνωρίζουμε, η μεγαλύτερη ταλαιπωρία στον άνθρωπο ενάντια του ιού, είναι ο φόβος. Και ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε από τον φόβο είναι με την πίστη. Αυτό λέω στον κόσμο, να πιστέψει και θα νικήσουμε. Η πίστη θα μας σώσει. Διότι ο εχθρός μας είναι αόρατος».

Στην μάχη αυτή όμως δεν ήταν μόνος του. Στο πλευρό του, σε κάθε βήμα του άνισου αυτού αγώνα, είχε τους ιατρούς και τους νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, στους οποίους απευθύνει ένα εκ βαθέων ψυχής «ευχαριστώ».

«Είναι παιδιά με άψογη κατάρτιση και μόρφωση και ψυχολογία που μου έχουν δώσει τα καλύτερα εφόδια για να πολεμήσω αυτή την επιδημία. Ένα τεράστιο ευχαριστώ, στους θεράποντες ιατρούς και στο νοσοκομειακό προσωπικό, τις θεραπεύτριες, ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου. Ακόμη και με κίνδυνο τη δική τους υγεία έχουν κάνει τα πάντα για να μας δώσουν τα πάντα», ανέφερε χαρκτηριστικά.

Αυτή η μάχη μπορεί να κερδηθεί. Αυτό είναι το μήνυμά του. Το μήνυμα ενός ανθρώπου που πάλεψε, ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον.

«Τώρα είναι μια περίοδος που πρέπει να απαλλαγώ από τα κατάλοιπα που μου έχει αφήσει η μεγάλη πάλη. Πιστεύω ότι χρειάζεται εκ μέρους μου περισσότερη δύναμη, να το πιστέψουμε και όλα θα πάνε καλά. Ξεπέρασα τα πρώτα βήματα και πιστεύω όλα θα πάνε καλά».

Δύναμη, θάρρος και εμπιστοσύνη στους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Αυτούς που με αυταπάρνηση δίνουν από την πρώτη γραμμή, μαζί με τους ασθενείς, την μάχη για ίαση. Τους αφανείς ήρωες, όπως τους χαρακτηρίζει πλέον, ο πρώτος άνθρωπος στην Κύπρο που ανάρρωσε από τον κορωνοϊό.

Πηγή: Ant1

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy