“Στενοχωρήθηκα αφού είναι η τελευταία μου χρονιά στην Κύπρο, πριν αναχωρήσω για σπουδές στις Η.Π.Α”

Ο κορωνοϊός σταμάτησε κάθε αθλητική δραστηριότητα σε όλα τα αθλήματα σχεδόν παγκόσμια. Το κυπριακό βόλεϊ δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα. Ο Covid 19 δεν κάνει διακρίσεις και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ανακοίνωσε τον τερματισμό των εγχώριων διοργανώσεων για τη φετινή χρονιά. Με ποιον τρόπο βιώνουν οι πετοσφαιριστές αυτή την κατάσταση.

Ένας διεθνής πετοσφαιριστής που ανέμενε να ανταμειφθεί με τη συμμετοχή του στην Εθνική Εφήβων U 20 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σερβίας, ο Σωτήρης Σιαπάνης όπως οι άλλοι πετοσφαιριστές και πετσφαιρίστριες κάνει υπομονή μπροστά στη νέα κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας.

Ο Σιαπάνης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ για τον τερματισμό των αγωνιστικών υποχρεώσεων από τα μέσα Μαρτίου. «Δυστυχώς, η κατάσταση με τον κορωνοϊό μας επηρέασε. Σταμάτησαν οι υποχρεώσεις μας άνκαι ήλπιζα ότι έστω και πιο αργά θα παίζαμε. Ειδικά εγώ στενοχωρήθηκα αφού είναι η τελευταία μου χρονιά στην Κύπρο, πριν αναχωρήσω για σπουδές στις Η.Π.Α. Ωστόσο, η αναστολή λειτουργίας των γηπέδων και η λήξη συμβολαίων των πετοσφαιριστών δεν επιτρέπουν κάτι άλλο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά υπομονή».

Ρωτήσαμε τον Σωτήρη εάν η ομάδα του η N.Papas Group Νέα Σαλαμίνα έδωσε κάποιο ασκησιολόγιο στους πετοσφαιριστές αυτό το μεγάλο διάστημα της διακοπής. Ο 19χρονος διεθνής είπε ότι ο κάθε πετοσφαιριστής λογικά προπονείται ατομικά. Ο ίδιος κάνει προπονήσεις στην παραλία για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Όσον αφορά στην ομάδα του ο Καναδός S. Brook και ο Αργεντινός P. Guzman ήδη αποχώρησαν από την Κύπρο, ενώ παραμένουν ακόμα ο Ιταλοαργεντινός προπονητής T. Gulibarti και ο Βραζιλιάνος Pineiro που σύντομα θα αποχωρήσουν.

«Χάσαμε το Πανευρωπαϊκό της Σερβίας»

Ο Σωτήρης εξέφρασε στη ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ την απογοήτευσή του για την ακύρωση του δεύτερου προκριματικού στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 που θα διεξαγόταν τον Απρίλιο στη Σερβία. Όπως είπε, «χάσαμε τη Σερβία και είναι κρίμα αφού το αναμέναμε με ανυπομονησία μετά την πρόκρισή μας τον Ιανουάριο μέσα στην Αυστρία. Ελπίζω να καταφέρουμε τον Αύγουστο να αγωνιστούμε με την Ανδρών». Όπως είπε, το ίδιο αισθάνονται και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου. Σημειώνεται ότι εντός Μαρτίου ο Ομοσπονδιακός προπονητής J. Cannestracci θα ξεκινούσε εκ νέου προπονήσεις.

Ο Σιαπάνης έχει τεράστιες διακρίσεις και στο beach Volley. Αναμένει ότι τουλάχιστον θα υπάρξει δράση στην άμμο το καλοκαίρι; «Αυτό δεν το γνωρίζουμε. Ωστόσο όπως είναι τα δεδομένα δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα».

Σημειώνεται ότι ο Σωτήρης Σιαπάνης με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά αναχωρεί για τις Η.Π.Α. όπου θα σπουδάσει και θα αγωνίζεται στην πετοσφαιρική ομάδα του Πανεπιστημίου του Ohio State Buckeys. Ο  Σιαπάνης ανέφερε ότι συνομίλησε ήδη με τον προπονητή της ομάδας και τον αναμένουν. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο πότε θα αναχωρήσει για τις Η.Π.Α.

Kαταλήγοντας ο Σωτήρης έστειλε το δικό του μήνυμα: «Ελπίζω το συντομότερο να ξεπεράσουμε τον κορωνοϊό και να επιστρέψουμε το συντομότερο στα γήπεδα του βόλεϊ. Κουράγιο και υπομονή σε όλο τον κόσμο».

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy