Γερμανία: Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων

Tο πρόστιμο σε όσους παραβιάζουν τις εντολές θα φθάνει μέχρι και τα 25.000 ευρώ

Οι ομοσπονδιακές αρχές της Γερμανίας κατέληξαν σε συμφωνία με τις κυβερνήσεις των 16 κρατιδίων για να επιβάλουν περισσότερο δραστικά μέτρα για τη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μετά από μια συνάντηση ανάμεσα στην Καγκελάριο Μέρκελ και τους 16 πρωθυπουργούς των κρατιδίων από αύριο Δευτέρα δεν θα επιτρέπονται συγκεντρώσει άνω των δυο ατόμων, ενώ εξαιρέσεις προβλέπονται μόνο για οικογένειας ή άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι και είναι περισσότεροι των δύο.

Κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης ο Άρμιν Λάσετ πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ είχαν έντονη αντιπαράθεση, καθώς ο δεύτερος προχώρησε σε πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βαυαρία χωρίς να ενημερώσει τους ομολόγους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόστιμο για όσους παραβιάζουν τις εντολές θα φθάνει μέχρι και τα 25.000 ευρώ. Τα μέτρα θα ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τις 19 Απριλίου.

protothema.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy